CDA

CDA-leden kiezen tweede vice voorzitter

Koos Janssen en Lianne Dekker zijn beide kandidaat voor het tweede vice voorzitterschap van het CDA. Dit heeft het Partijbestuur jl. vrijdag besloten. De leden van het CDA kunnen een keuze maken uit de twee kandidaten. Op de Partijraad van 2 november a.s. wordt de uitslag van de stemming bekend gemaakt.

Koos Janssen (45) is al lid van het Dagelijks Bestuur van het CDA. Hij houdt zich met name bezig met partij-ontwikkeling. In het dagelijks leven is hij burgemeester van Soest. Daarvoor was hij burgemeester van Bunnik (1993-2000) en wethouder in Woerden (1986-1993). Verder is Janssen momenteel onder meer vice voorzitter van de Stichting Nationaal Contact Monumenten, voorzitter van de Federatie van Katholieke Centra van Levensvorming (KCL), voorzitter van de Raad van Toezicht Algemeen-Christelijk ROC-ASA en voorzitter van CDAnet de partijcommunity op het Internet.

Lianne Dekker (35) uit Den Haag is in het dagelijks leven algemeen directeur van de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland en freelance projectmanager bij SIOO (organisatie en veranderkunde). Voorheen bekleedde zij diverse functies bij het ROI, Opleidingsinstituut voor de Overheid, als laatste was zij hoofd Adviesgroep Rijksoverheid. Binnen het CDA is zij bestuurslid van de Eduardo Freistichting, (de CDA-Stichting voor Internationale Solidariteit), lid van het Curatorium van het Steenkampinstituut (het Scholingsinstituut van het CDA) en lid van de zogeheten Babylongroep in Den Haag, een van de Dertigersgroepen van het CDA.

De nieuwe tweede vice voorzitter zal zich met name bezighouden met de modernisering van de partij.
De functie wordt vacant door het vertrek van Jan van Laarhoven die 8 jaar lang tweede vice voorzitter was. Van Laarhoven is voorzitter van de Eduardo Freistichting, de CDA-Stichting voor Internationale Solidariteit.

Deel: ' CDA-leden kiezen tweede vice voorzitter '
Lees ook