CDA TWEEDE-KAMERFRACTIE

CDA: parlementaire enquete Srebrenica hard nodig

CDA: parlementaire enquete Srebrenica hard nodig

Den Haag, 17 februari 1999
Persbericht

CDA: parlementaire enquete Srebrenica hard nodig

Het CDA vindt dat de noodzaak van een parlementaire enquete bewezen is, nu de meest betrokken woordvoerder van het ministerie van Defensie openlijk zegt dat er .valse verklaringen. zijn afgelegd tijdens de diverse onderzoeken. De Bijlmer-enquete heeft nu al aangetoond dat alleen getuigenissen onder ede kunnen helpen bij het ontrafelen van dossiers waarin betrokkenen elkaar tegenspreken.

Woordvoerder Cees van der Knaap: élleen in een parlementaire enquete, met verhoren onder ede, kan de waarheid boven tafel komen. De plv directeur Voorlichting van Defensie, die vanaf het begin bij alle gebeurtenissen betrokken is geweest, stelt nu zelf vraagtekens bij de gehouden onderzoeken. Het zogeheten debriefingsrapport kent ~hiaten en is zelfs op punten in strijd met de werkelijke gang van zaken~. Wij zouden de heer Kreemers en andere betrokkenen graag willen vragen wat dan die werkelijke gang van zaken is geweest. Als er valse verklaringen zijn afgelegd, is het nodig mensen onder ede hun verhaal te laten doen.

~De betrokken voorlichter is in dienst van Defensie. Het CDA zal daarom de minister vragen of de woordvoerder namens de minister spreekt. (zie bijgevoegde schriftelijke vragen)

Woordvoerder: Cees van der Knaap / Maxime Verhagen

Voor verdere informatie: Bieke Oskam 070-3182509 of
06-53153269


17 feb 99 18:12

Deel: ' CDA parlementaire enquete Srebrenica hard nodig '
Lees ook