CDA

Waalwijk, 9 juni 1999

PvdA jaagt Brabantse boeren naar de bijstand

Eén en andermaal heeft PvdA-lijsttrekker Max van den Berg Brabantse boeren verbijsterd met uitspraken dat het Europees landbouwbeleid criminele wetgeving is. CDA-Europarlementariër Wim van Velzen is het volstrekt oneens met deze stelling. Dit zei Wim van Velzen gisteravond op een manifestatie van CDA Boxmeer.

Onlangs presenteerde de PvdA een pamflet over het plattelandsbeleid waarin de PvdA voorstelt de gegarandeerde inkomenstoeslagen om te bouwen tot een sociaal vangnet. CDA-Europarlementariër Wim van Velzen is van mening dat de PvdA de Brabantse boeren in de bijstand jaagt en dat zij in het voorgestelde plan onvoldoende financiële compensatie krijgen. Max van de Berg miskent de belangrijke rol die Brabantse boeren vervullen bij een gegarandeerde voedselvoorziening voor de burger.

Ook de inspanningen die boeren leveren voor kwaliteitsverbetering van landbouwprodukten spelen blijkbaar geen rol, aldus van Velzen. Ook worden de grote inspanningen die Brabantse boeren leveren ter verbetering van het leefmilieu op het platteland en de rol die de Brabantse boeren vervullen bij landschap- en natuurbeheer volstrekt financieel miskent. Van de Berg misgunt de Brabantse boeren een fatsoenlijk inkomen.

Brabantse boeren hebben dus niets te verwachten van een sterke socialistische fractie in het Europees Parlement, zo meent van Velzen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim van Velzen, telefoon: 06 - 53 89 31 63
https://www.wimvanvelzen.nl

Deel: ' CDA PvdA jaagt Brabantse boeren naar de bijstand '
Lees ook