CDA Rotterdam


Actueel

Rotterdam, 12 maart 2003
CDA pakt hondenpoep aan

Hondenpoep: al meer dan tien jaar ergernis nummer 1 en nog steeds niet voldoende aangepakt. Dat blijkt uit het rapport Rommelig Rotterdam van de Rekenkamer. Op 20 maart bespreekt de Raad dit rapport. Tijdens het debat zal de CDA-fractie nogmaals aandacht vragen voor de overlast door honden en zal het CDA met voorstellen komen.

Met enige scepsis wordt gereageerd op de nieuwe aanpak: er wordt al meer dan 10 jaar geprobeerd het probleem op te lossen, maar nog steeds heeft dit onvoldoende effect.
Woordvoerder Karen Duys is ervan overtuigd dat de voorstellen van het CDA deze keer wel voldoende effect zullen hebben. Ervaringen uit andere gemeenten, bijvoorbeeld Tilburg, laten zien dat het wel kan.

Het CDA zet in op hogere boetes, opruimplicht, losloopzones en vooral betere controle. In het verleden was met name dit laatste punt een obstakel. Het toenmalige College zag niets in de voorstellen om baasjes te beboeten die niet gelijk de poep van hun hond opruimden, aangezien het nu eenmaal geld kost om controleurs aan te stellen. Uiteindelijk hebben de deelgemeenten genoegen genomen met een extra geldbedrag voor extra schoonmaakacties.

Met de voorstellen hoopt het CDA in elk geval een doorbraak te forceren zodat de politiek nu eens serieus gaat kijken naar een strenger hondenpoepbeleid.

voor meer informatie kunt u kijken in onze standpuntenbibliotheek ; deze kunt u vinden onder het tabblad actueel , bovenaan deze site

Deel: ' CDA Rotterdam pakt hondenpoep aan '
Lees ook