CDA

Zaterdag 29 mei

THEMADAG
Confrontatie met de toekomst met o.a. Theo Rietkerk en Marnix van Rij

Themadag / bus-avontuur met als thema Het dorp van de toekomst Van 10.00 tot 17.00 uur, Zwolle - Kampen.

Wordt Nederland in toenemende mate gelijkgeschakeld met de Hollandse Stedenband, of is er in de toekomst ook nog ruimte voor het platteland? En hoe ziet dat platteland er dan uit, in economisch en sociaal opzicht? Worden dorpen op dat platteland in de weekenden en vakanties bewoond door stedelingen, die in hun tweede woning bijkomen van de drukke werkweek in de jachterige stad? Of levert dat platteland ook in de toekomst nog een eigen, volwaardige bijdrage aan de Nederlandse economie en samenleving door bijvoorbeeld een sterke, innovatieve agrarische sector en passende recreatiemogelijkheden? Erover praten is één ding, de landelijke gebieden met eigen ogen zien en met ervaringsdeskundigen praten is een ander. Daarom gaan we met de bus op reis door de kop van Overijssel en de flevopolder. In Staphorst zijn we te gast bij de oud-gemeentevoorlichter in de gemeentelijke museumboerderij.
Dronten is de vestigingsplaats van een agrarische hogeschool met twee boerderijen, waar we na een korte introductie een rondleiding krijgen. In Kampen ronden we onze tocht af en luisteren naar het Tweede Kamerlid Theo Rietkerk.

Voor verdere informatie: zie de pagina's van 'Confrontatie met de Toekomst' op deze site: https://www.cda.nl/index.html?section=129

Deel: ' CDA themadag Confrontatie met de toekomst '
Lees ook