CDA

CDA: Vertrek Kok betekent nieuwe koers van PvdA

CDA-leider Jaap de Hoop Scheffer verwacht dat de PvdA onder leiding van Ad Melkert 'naar links zal opschuiven'. Hij hoopt dat dat niet zal gaan betekenen dat de PvdA weer alles van de overheid zal gaan verwachten.

De Hoop Scheffer: "Twee zaken in de woorden van Kok van vanavond (woensdagavond 29 augustus 2001, red.) waren opvallend. Allereerst dat hij onomwonden en krachtig Melkert positioneerde als zijn opvolger en daarnaast het feit dat hij aangaf ruimte te willen maken voor een 'nieuwe sociaal-democratie'. De ideologische veren moeten klaarblijkelijk weer aangroeien. De eerste signalen hiervan waren vandaag al te lezen in Melkert zijn interview in het Financieel Dagblad over het financieel beleid, waarin hij afstand nam van de Zalmnorm die hij en de PvdA acht jaar lang hebben gesteund."

Over Kok zegt De Hoop Scheffer dat hij is uitgegroeid tot een premier met groot gezag in binnen- en buitenland.
De Hoop Scheffer: "Kok stond en staat nadrukkelijk boven de partijen. Een samenbindende premier, die goed past bij de Nederlandse traditie en cultuur. Je zag ook dat de problemen van de PvdA, dan wel die in de samenleving - zorg, veiligheid, arbeidsongeschikten - hem niet persoonlijk werden aangerekend. Dit betekent dan ook een grote opgave voor zijn opvolger. Kok opvolgen is geen sinecure."

Voor verdere informatie: Jack de Vries, voorlichter, tel. 06-53714623.

Zoekwoorden:

Deel: ' CDA Vertrek Kok betekent nieuwe koers PvdA '
Lees ook