CDA

Verhagen: escalatie van conflict president Wahid - Indonesisch parlement is zorgwekkend

Tweede Kamerlid Maxime Verhagen vindt de escalatie van het conflict tussen president Wahid en het Indonesisch parlement "zorgwekkend". Ondanks dat de chefs van leger en politie te kennen hebben gegeven het parlement te (blijven) steunen, is het volgens Verhagen toch mogelijk dat een deel van het leger en de politie in het conflict de kant van de president kiest. "Bovendien kunnen de aanhangers van Wahid weer proberen het parlement te bereiken. Hierdoor ontstaat een explosieve situatie."

Het parlement is een afzettingsprocedure tegen de president gestart, omdat deze zich niet wil verantwoorden voor zijn mogelijke betrokkenheid bij twee corruptieschandalen. Daarnaast is het parlement teleurgesteld geraakt in Wahid, omdat hij geen oplossing blijkt te hebben voor de etnisch-religieuze conflicten en de economische problemen, aldus Verhagen.

Volgens Maxime Verhagen heeft het parlement het recht de president af te zetten, omdat het hem ook heeft gekozen en hij blijft weigeren zich tegenover het parlement te verantwoorden voor mogelijke corruptie.

Zoekwoorden:

Deel: ' CDA vindt het conflict tussen Wahid en parlement zorgwekkend '
Lees ook