Contact:
info @ indymedia.nl

Persbericht: CDAVVD Boos op Minister

- 05.03.2003 01:04

PERSBERICHT

Utrecht, 04 maart 2003

CDAVVD boos op minister De Hoop Scheffer i.v.m uitspraken over anti-repressie demo


Het Comité Der Aktivisten Voor Vrijheid & Democratie (CDAVVD) is boos op de ongenuanceerde uitspraken die De Hoop Scheffer heeft gedaan in de media over de anti-repressie demo van afgelopen zaterdag. Hij zegt dat de politie had moeten ingrijpen toen enkele demonstranten de gevel van de Amerikaanse ambassade hadden opgesierd met een beetje graffiti. De organisatie van de demo, het CDAVVD, is juist van mening dat de politie juist heeft gehandeld door zich terughoudend op te stellen, waardoor het is gebleven bij een beetje graffiti op de gevel. De organisatie wil benadrukken dat de kans groot was geweest dat de demonstratie op een rel was uitgelopen als de politie wel in grote getale aanwezig was, of op dat moment hard had opgetreden. Dan was er veel meer schade geweest. En niet alleen bij de Amerikaanse ambassade. Zowel de politie als de demonstranten waren in dit geval erg tevreden over het juist zo rustige verloop van de demonstratie.

De organisatie begrijpt niet waar De Hoop Scheffer zich zo druk om maakt. Het is echt te zielig voor woorden dat een vertegenwoordiging van de Amerikaanse regering begint te piepen wanneer er een beetje graffiti tegen de gevel wordt gezet, terwijl ze zelf op het punt staan bommen te gooien op onschuldige burgers. En De Hoop Scheffer loopt er als een braaf hondje achteraan. Daarnaast is de organisatie boos op de minister dat deze, zonder zich goed te informeren, uitspraken doet in de openbaarheid en de demonstratie zo in een kwaad daglicht zet. Eén van de redenen om te demonstreren was juist omdat er normaal altijd zoveel politie is wat zoveel agressie uitlokt. Wat altijd weer in het nadeel van de demonstranten werkt. Nu is het dan eindelijk gelukt om een vrolijke en vreedzame demonstratie in Den Haag te organiseren en dan krijgt de organisatie nog eens een keer een trap na. Van de minister nog wel. Als er iemand respect zou moeten hebben voor demonstratierecht, dan is het wel een minister. Hij zou er beter aan doen gewoon een keer naar de demonstranten te luisteren, naar wat zij te zeggen hebben!
De organisatie hoopt dat de politie zich niet laat misleiden door deze politieke rel, zodat ook in de toekomst vrolijke demonstraties, zonder veel politie aanwezigheid, mogelijk blijven!

Voor meer achtergrond informatie over de demonstratie en de themas verwijst de organisatie naar eerder verstuurde persberichten en diverse linkse websites en bladen. Met name op indymedia.nl en in het laatste nummer van het blad Ravage wordt uitgebreid ingegaan over de inhoudelijke aspecten van repressie en (schijn)veiligheid.


"
In de Tweede Kamer en de Haagse gemeenteraad is met verbazing gereageerd op de vrij passieve houding van de politie jegens de demonstranten die de ambassade belaagden. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil minister Remkes van Binnenlandse Zaken om opheldering vragen. De D66-fractie in de Haagse raad roept burgemeester Deetman ter verantwoording.
"

Website:
http://www.haagschecourant.nl/regioportal/HC/0,2622,7754-DenHaag-Regio nieuws!!__1480492_,00.html

DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.

Deel: ' CDAVVD boos op minister De Hoop Scheffer '
Lees ook