THUNDERSTORE BENELUX

ThunderStore's CeBIT2000 Preview

CeBIT 2000: bij voorbaat al succesvol voor X-Tra Secure Suite(tm): De evolutie van 12 jaar informatiebeheer en -beveiliging

Hapert, 19 Januari 2000
ThunderStore, een Nederlands innovatiecentrum, introduceert een totale lijn oplossingen om informatie binnen netwerken te monitoren, beveiligen en beheren. Deze all-in-one oplossing zal tijdens de CeBIT2000 in Hannover het daglicht zien en wordt op de markt gebracht onder de naam: X-Tra Secure Suite(tm).

Tijdens de CeBIT (die plaatsvindt van 24 februari tot 1 maart) zal ThunderStore het totale concept wereldkundig maken. Werd in oktober 1999 tijdens de InfoSecurity in Utrecht de X-Tra Secure(tm) Client module gepresenteerd, tijdens deze Duitse beurs zal iedere bezoeker van de stand (Hal 10-3, stand OG 324) de totale X-Tra Secure(tm) lijn gepresenteerd krijgen voor het beheren van informatie binnen netwerken.

X-Tra Secure(tm) zorgt voor het automatisch naleven van bedrijfspolicies
X-Tra Secure(tm) kan beschouwd worden als een Management Policy Enforcer. De X-Tra Secure(tm) oplossingen hebben voor een netwerk dezelfde functie als een X-Ray check op het vliegveld; nadat data aangeroepen is, bekijkt X-Tra Secure(tm) of de actie plaats mag vinden volgens de ingestelde policies. Zo ja, dan zal de actie zonder belemmeringen doorgaan. Zo niet, dan wordt deze onmiddellijk gestopt.

X-Tra Secure(tm) geeft geen rechten aan de gebruiker, zoals dat bij huidige oplossingen gebeurt, maar bepaalt voor data afzonderlijk wat de gebruiksrechten ervan zijn.

.Met de X-Tra Secure(tm) oplossing zijn wij erin geslaagd om ieder bedrijfsmanagement een informatie beheer systeem te bieden die de integriteit van alle bedrijfsinformatie bewaakt tijdens gebruik. Door middel van X-Tra Secure(tm) en de centrale beheerfaciliteiten zijn wij ervan overtuigd dat het bedrijfs- en systeemmanagement zich weer volledig op de bedrijfsdoelstellingen kan focussen. Middels de noodzakelijke disciplines, waaronder document management, anti-virus, centraal archiveren en meer, kan de continuïteit van elke onderneming gewaarborgd worden, nu en in de toekomst., aldus Dick Gehéniau, directeur ThunderStore.

Deze transparante oplossing zorgt ervoor dat elke gebruiker zonder belemmeringen met bedrijfsdata kan werken, zonder dat het management zich zorgen hoeft te maken of de data, al dan niet per ongeluk, verkeerd wordt gebruikt of verwijderd. Op deze manier worden bedrijfspolicies automatisch nageleefd en wordt een ontwikkeling als telewerken gestimuleerd.

.Gedurende de afgelopen 12 jaren, hebben wij geconstateerd dat controle over bedrijfsgegevens, zoals het centraal archiveren van documenten en het veiligstellen van een database, een van de grootste uitdagingen is. X-Tra Secure(tm) is de eerste oplossing die het mogelijk maakt controle over alle bedrijfsdata te houden zonder dat medewerkers hier hinder van ondervinden..

.Na de eerste introductie op de InfoSecurity van de desktop module, is het aantal positieve reacties van diverse vooraanstaande consultancy bedrijven en distributeurs overweldigend geweest. We verwachten dan ook dat de introductie van de totale X-Tra Secure(tm) productlijn op de CeBIT nog meer positieve reacties zal brengen. De CeBIT is bij uitstek de gelegenheid om een wereldwijde introductie te bespoedigen., aldus Dick Gehéniau.

Hoe werkt X-Tra Secure(tm)?
X-Tra Secure(tm) onderschept al het bestandsverkeer en kan automatisch acties hierop uitvoeren aan de hand van de karakteristieken of de inhoud van het bestand. Het management kan hierbij bepalen op welke woorden en welk bestandstype gescand dient te worden.

X-Tra Secure(tm) houdt al het datatransport in de gaten op alle drives waar het systeem bekend mee is. Er kan gescand worden op woorden, zinnen, strings (bv. credit card nummers), voordat een bestand geopend, opgeslagen, gelezen, verplaatst, gekopieerd of verwijderd wordt.

Wat maakt deze oplossing tot enig in zijn soort? De positie van X-Tra Secure(tm) is zeer strategisch en uniek: onder het besturingssysteem kan het alle data monitoren voordat de gegevens het besturingssysteem hebben bereikt. Indien een applicatie of een gebruiker data oproept van een A-Z drive, een back-up systeem of het Internet, zal X-Tra Secure(tm) eerst de rechten checken die aan deze data verbonden zijn en zal monitoren of de actie op de data plaats mag vinden of dat het geblokkeerd moet worden. Mag de gebruiker deze data kopieren, verplaatsen of verwijderen? Mogen deze gegevens lokaal worden opgeslagen? Mag een database bestand door Microsoft Excel geopend worden? Indien een policy overtreden wordt, kan X-Tra Secure(tm) onmiddellijk de actie stopzetten en melding hiervan maken.

Mogelijke acties die X-Tra Secure(tm) kan uitvoeren na het scannen van de data, zijn: het automatisch versleutelen, de toegang weigeren, scannen op virussen, verplaatsen, verwijderen, kopiëren, een back-up starten, monitoren of een melding (Windows message of e-mail) afgeven. Op elke desktop wordt een onzichtbare X-Tra Agent geïnstalleerd, waar de gebruiker geen hinder of productiviteitsverlies van ondervindt.

Wat biedt het X-Tra Secure(tm) framework?
Nadat de data gescand is, zal X-Tra Secure(tm) bepalen wat er met de data uitgevoerd gaat worden, naar aanleiding van de ingestelde bedrijfspolicies.


- Kopiëren van de data
(bv: als de secretaresse standaard een kopie dient te ontvangen van documenten gemaakt door de
verkoopafdeling)


- Weiger toegang tot de data
(bv. als MS Excel probeert de database aan te roepen of als iemand probeert de systeembestanden te
openen).


- Verplaats de data naar een centrale (quarantaine) directory (bv: indien een document met een prijsovereenkomst lokaal wordt opgeslagen in plaats van centraal)


- Versleutel data transparant
(bv. indien vertrouwelijke gegevens op een diskette worden opgeslagen)


- Verwijder de data
(bv. indien een .exe geïnstalleerd wordt door iemand anders dan de systeembeheerder: dit is óf niet
geautoriseerde software of een virus).


-Stuur een bericht/e-mail naar de systeembeheerder/gebruiker (bv. indien een gebruiker of een applicatie een rule overtreedt)


-Voer een X-Tra Secure commando uit .
(bv. het automatisch uit- of inschakelen van een rule/ het automatisch opstarten van een back-up)


- Onderteken het document (digital signature) . (bv. indien een contract verstuurd wordt)


-clip documenten .
(bv. indien data voorzien moet worden van een electronische code/stempel)

. in ontwikkeling

Het X-Tra Secure(tm) framework ondersteunt verschillende oplossingen van derden, zoals archiveringsprotocollen, virus scanners, encryptie-algoritmes en standaarden voor digital signaturing. .Nieuwe standaarden kunnen in de toekomst eenvoudig opgenomen worden in het framework, waardoor
X-Tra Secure(tm) niet alleen een oplossing is voor vandaag, maar zeker ook voor de toekomst., aldus Dick Gehéniau.

Over ThunderStore
ThunderStore (handelsnaam van ASCIT BV) is een Nederlands innovatiecentrum, opgericht in 1996. ThunderStore is gespecialiseerd in het ontwikkelen van integrity- en document management oplossingen. Naast haar eigen productlijn, vertegenwoordigt ThunderStore de distributie van het anti virus product AVP (AntiViral Toolkit Pro) in de Benelux.

Deel: ' CeBIT 2000 bij voorbaat succesvol voor X-Tra Secure Suite '
Lees ook