Celestron® viert vijftig jaar optische vernieuwing

Telescooppionier markeert mijlpaal, blijft voorop lopen bij het leveren van vernieuwende optische producten

TORRANCE, Californië--(BUSINESS WIRE)-- 20100106 --

Celestron viert in 2010 het hele jaar door 50 jaar succesvolle telescoopviernieuwing. Het bedrijf, 1960 opgericht door elektronica-ingenieur Tom Johnson, begon als een astro-optische afdeling van Valor Electronics, Johnsons elektronicabedrijf voor de ruimtevaart. Op zoek naar een passende telescoop voor zijn twee jonge zonen, besloot Tom helemaal van de grond af een nieuwe telescoop te bouwen. Hij begon met een spiegel van 6 inches (15 cm). Daarop bouwde hij voort met steeds grotere en verfijndere ontwerpen. Toms hobby groeide al snel uit tot een voltijds bedrijf, dat telescopen van het merk Celestron Schmidt-Cassegrain leverde in modellen van 4 inch (10 cm) tot 22 inch (56 cm).

Toms visie, een betaalbaar Schmidt-Cassegrain telescoopsysteem bouwen, heeft uiteindelijk geleid tot een bedrijf dat onbetwist de toon aangeeft in de telescoopindustrie. Celestron is uitgegroeid tot een merk met wereldwijde bekendheid en een reputatie voor vernieuwende, betrouwbare optische apparatuur. "De 50e verjaardag van Celestron is een belangrijke mijlpaal. Als je bedenkt wat Tom Johnson bereikt heeft, kun je niet anders dan trots zijn en onder de indruk van zijn visie, leiderschap en vernieuwing", zei Joseph A. Lupica Jr., president en CEO van Celestron. "Vandaag de dag bouwen de medewerkers van Celestron nog altijd voort in de geest van Tom, die altijd vooruit dacht."

Overal in de wereld zijn Celestron-telescopen eerste keus geworden voor de merkbewuste consument. Belangrijke observatoria, planetaria, hogescholen en universiteiten over de hele wereld gebruiken Celestron-telescopen in hun sterrenkundeprogramma's. Daarnaast heeft zijn solide en gerespecteerde reputatie in de wetenschapsgemeenschap NASA bereikt, dat de Celestron C5 heeft gekozen tot de telescoop voor ruimteveermissies. In 2009, het Internationale Jaar van de Sterrenkunde, heeft de Witte Huis het eerste gedocumenteerde sterrenfeest gehouden op het grasveld voor het Witte Huis. President Barack Obama en 'first lady' Michelle Obama hebben hemellichamen bekeken door een Celestron CPC 800.

In 2010 nodigt Celestron u uit om onze speciale website voor onze 50e verjaardag te bezoeken. Daar kunt u aan de hand van een interactieve tijdslijn de geschiedenis van Celestron en andere opmerkelijke gebeurtenissen in de sterrenkunde bekijken. Op de website kunt u ook speciale jubileumproducten en -kleding bekijken, die in beperkte aantallen verkrijgbaar zijn. Verder wordt deze bijzondere mijlpaal gevierd met prijsvragen en geschenken. Celestron zal in 2010 ook een 6-delige documentaire uitbrengen met de titel "The Path of Light" (De weg van het licht). Deze documentaire biedt u een terugblik op de eerste jaren van Celestron en leidt u door 50 jaar succesvolle producten en diensten voor de sterrenkundige gemeenschap.

Na 50 jaar kijkt Celestron vooruit naar de toekomst, vol vertrouwen dat het zich zal blijven richten op technische vernieuwing en uitmuntende ontwerpen in alle productaanbiedingen. "Het is ons de afgelopen 50 jaar voor de wind gegaan en wij danken onze toegewijde klanten, dealers en medewerkers oprecht voor hun vertrouwen in Celestron. Wij hadden dit niet kunnen doen zonder u", aldus Joseph A. Lupica Jr. "Wij hebben vele plannen klaarliggen om onze steun voor de sterrenkundige gemeenschap te tonen, door te gaan met onze inspanningen om te zorgen dat de sterrenkunde blijft groeien en om producten te maken die nog jaren zullen worden gebruikt. Het wordt een zeer opwindend jaar!"

Vier met ons mee door de jubileum-website van Celestron te bezoeken op www.celestron.com/50 en ons gastenboek te tekenen!

Over Celestron

Sinds het in 1960 zijn eerste telescoop heeft ontworpen, is Celestron uitgegroeid tot de meest vooraanstaande maker van telescopen in de wereld. Het merk Celestron geniet erkenning vanwege zijn superieure optiek, uitmuntende ontwerp en vernieuwende technologie. Celestron wordt al vijftig jaar erkend als toonaangevend ontwerper, maker en importeur van optische producten van hoge kwaliteit, inclusief geautomatiseerde en niet-geautomatiseerde telescopen, verrekijkers, spotting scopes, microscopen en toebehoren. De vernieuwende producten van Celestron krijgen nog steeds nieuwe lofbetuigingen vanuit de bedrijfstak en van de consumentenmedia, na een reeds indrukwekkende lijst bekroningen, met onder meer prijzen voor productvernieuwing van Reader’s Digest, Popular Science, PC Magazine, Popular Mechanics, Sky & Telescope, the Consumer Electronics Association. Celestron verkoopt zijn producten over de hele wereld via een serie gespecialiseerde winkels en international distributeurs. Celestron is een besloten vennootschap en heeft zijn hoofdkantoor en productiefaciliteiten in Torrance, Californië. Meer informatie over Celestron is te vinden op https://www.celestron.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Celestron
Michelle Meskill
Marketing Manager
310-328-9560 toestel. 205

mmeskill@celestron.com

Deel: ' Celestron viert vijftig jaar succesvolle telescoopviernieuwing '
Lees ook