Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Laatste Centra-supermarkt van Nederland dicht; formule stopt Centra Van de Wijgert sluit deuren

HEESCH/VINKEL - Na 47 jaar sluit zaterdag 1 december aanstaande Centra-supermarkt Van de Wijgert zijn deuren. Daarmee komt landelijk een einde aan de Centra-formule. De winkel van de familie Van de Wijgert was namelijk de laatste in Nederland. Tot op de dag van vandaag bracht Wim van de Wijgert de boodschappen rond. Centra, een winkel waar service, kwaliteit en vooral gezelligheid altijd gratis was!

De vader van Wim van de Wijgert (61) nam in 1954 de kruidenierswinkel aan de Vinkelsestraat 115 over van zijn broer. "Ik was 14 jaar oud toen ik met paard en wagen de boodschappen bij de mensen ging bezorgen", haalt Wim van de Wijgert zich nog helder voor de geest. Het assortiment bestond destijds voornamelijke uit kleine, losse producten zoals suiker, vermicelli, zout, zeep, gekleurde hagel, pudding en bloem.

Bezorgen
In die dagen was de winkel ook nog zeven dagen (!) per week geopend. Ook zondag voor de middag konden de klanten terecht in de gezellige supermarkt. "En zondagmiddag kwamen de kinderen dan achterom om voor vijf of tien cent snoep te kopen", weet Annie van de Wijgert (58) nog, die in 1964 mee 'in de zaak kwam'. Een jaar later namen Wim en Annie de winkel over. Drie keer per week haalde Wim de boekjes bij de klanten op, waarin de gewenste boodschappen stonden opgeschreven. Samen met Annie maakte Wim vervolgens de boodschappen klaar die vervolgens trouw werden bezorgd. "Het is eigenlijk al die jaren een echt familiebedrijf geweest", lacht Wim. "Mijn zussen hebben altijd meegeholpen bij het klaarmaken van de bestellingen en het helpen in de winkel. Tot op de dag van vandaag helpen twee zussen op vrijdag mee omdat dan de meeste weekendbestellingen moeten worden gemaakt."

Vreugde en verdriet
Wat Wim en Annie het meeste zullen gaan missen is het contact met de klanten. "Ik ben toch al die jaren bij de mensen aan huis gekomen. Op veel plaatsen heb ik kinderen zien opgroeien en die zelf weer kinderen zien krijgen. Ik maakte van nabij vreugde en verdriet mee. Je bouwt zo toch een band met mensen op", aldus Wim. "Bij sommige klanten kom ik al 47 jaar." Ook Annie zal het contact met de mensen in de winkel gaan missen. "Met klanten die vaak kwamen besprak je veel, ook persoonlijke zaken." Het echtpaar is blij in goede gezondheid te kunnen stoppen met de winkel. De tijd die nu vrijkomt zal wat vreemd voor hen zijn. Zevenenveertig jaar lang zes en soms zeven dagen in de week werken, zonder vakantie, is tenslotte een hele tijd geweest.

Zaterdag 1 december sluiten Wim en Annie de deuren van hun winkel. Ter gelegenheid daarvan wordt aan de Vinkelsestraat 115 een receptie gehouden van 17.00 tot 19.00 uur. Mensen die hen de hand willen drukken zijn van harte welkom.

Philip van den Brand
Telnr. (0413) 34 42 35
Gsm. (06) 51 49 77 92

Deel: ' Centra Van de Wijgert sluit laatste deur supermarkt '
Lees ook