Centraal laboratorium van Quintiles in Japan verkrijgt CAP-accreditatie

RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C.--(BUSINESS WIRE)-- 20100907 --

Quintiles maakte vandaag bekend dat haarnieuwe laboratorium in Tokio, Japan, accreditatie heeft verkregen van het College of American Pathologists (College van Amerikaanse Pathologen, CAP) en zich daarmee bij het grootste netwerk van volledig gestandaardiseerde centrale laboratoria met CAP-accreditatie ter wereld heeft gevoegd.

De CAP-accreditatie is uitgegroeid tot de internationale gouden norm wat betreft kwaliteit, en Quintiles legt zich toe op het leveren van hoogwaardige laboratoriumdiensten die voldoen aan de complexe regelgevingseisen van het New Health-landschap,” aldus Thomas Wollman, Senior Vice President van Quintiles Global Central Laboratories. “Onze vestiging in Tokio is het 10e lab in het netwerk van Quintiles dat gewaarmerkt wordt door de CAP, wat bewijst dat onze inspanningen om consequent hoogwaardige diensten te leveren in elke regio en bij elk klinisch onderzoek hun vruchten afwerpen.”

Quintiles begon in 2008 met het leveren van laboratoriumdiensten in Japan door middel van een samenwerkingsverband met Medca Japan. In maart 2010 opende Quintiles haar eigen centrale laboratorium in Tokio om daarmee klanten in Japan en de Aziatische landen rond de Pacific efficiënter te kunnen bedienen. De volledig eigen vestiging in Tokio is voorzien van uitgebreide testmogelijkheden en zal het testmenu in de toekomst nog uitbreiden met moleculaire / polymerase kettingreactie (PCR) tests, alsmede andere tests op basis van de behoeften van de klanten.

“Japan is zich snel aan het ontwikkelen tot een sleutelbestemming voor ontwikkeling en innovatie op biofarmaceutisch gebied,” aldus Alan Ong, Vice President en General Manager van Quintiles Global Central Laboratories Asia. “Quintiles biedt eersteklas en wereldwijd gestandaardiseerde laboratoriumdiensten, die voldoen aan de unieke eisen van de Japanse markt en tevens plaats bieden aan wereldwijde en regionale wetenschappelijke onderzoeken. We verheugen ons op de kans om onze goede naam wat betreft succesvolle testdiensten nog verder uit te bouwen en zo onze klanten te helpen om nieuwe medicijnen sneller bij de patiënten te brengen.”

Quintiles beschikt over het grootste en nu volledig CAP-geaccrediteerde centrale laboratoriumnetwerk ter wereld. Via haar volledig eigen locaties in de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Afrika, India, China, Singapore en Japan en een goed gecontroleerd netwerk van gelieerde laboratoria in Argentinië en Brazilië ondersteunt Quintiles wereldwijde en regionale wetenschappelijke onderzoeken in bijna elk land ter wereld. Alle laboratoria van Quintiles werken met uniforme instrumenten en standaard werkprocedures en zorgen zo voor hoogwaardige, gestandaardiseerde data.

Over Quintiles

Quintiles is het enige volledig geïntegreerde bedrijf op het gebied van biofarmaceutische dienstverlening dat wereldwijd klinische, commerciële, advies- en financiële oplossingen biedt. Het Quintiles netwerk bestaat uit meer dan 20 000 toegewijde professionals in 60 landen, die allemaal werken vanuit een niet aflatende toewijding aan patiënten, veiligheid en ethiek. Quintiles helpt biofarmaceutische bedrijven risico’s te vermijden en kansen te grijpen in een constant veranderende omgeving. Meer informatie is te vinden via www.quintiles.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Quintiles
Lindsay Singler, Mediarelaties
+1 919-998-7968
lindsay.singler@quintiles.com
of
Greg Connors, Investeerderrelaties
+1 919-998-2000

invest@quintiles.com

Deel: ' Centraal laboratorium van Quintiles in Japan krijgt CAP-accreditatie '
Lees ook