Centrale Bond Meubelfabrikanten viert eeuwfeest met ontwerpwedstrijd


Honderdjarige Centrale Bond van Meubelfabrikanten (CBM) biedt (jonge) ontwerpers een kans hun meubel te laten produceren

HAARLEM, 20110610 -- De Centrale Bond van Meubelfabrikanten (CBM) bestaat in 2012 100 jaar en gaat dat vieren met tal van activiteiten. Centraal bij deze festiviteiten staat een ontwerp- en maakwedstrijd voor kinderrelaxfauteuils (Junior Lounger) voor kinderen van 6-12 jaar.

De meubelindustrie grijpt het jubileum aan om haar 100 jaar jonge energie in te zetten voor kinderen die een ernstige, veelal ongeneeslijke energiestofwisselingsziekte hebben. Deze kinderen worden letterlijk moe geboren, ze moeten veel en lang rusten en brengen een groot deel van de dag in bed, op een stoel of in een rolstoel door. Ook brengt de aandoening vaak allerlei andere complicaties met zich mee; ontwikkelingsachterstanden, hartproblemen, epilepsie en meer.

Meubelontwerpwedstrijd

Speciaal voor deze kinderen gaan CBM-leden ‘Junior Loungers’ produceren: leuke, creatieve, lig-, zit-, hang-, en speelmeubelen. Iedereen mag ontwerpschetsen tot 1 september 2011 insturen (aanmelden tot 1 juli). De 45 beste inzendingen zullen, daarbij qua verdere uitwerking begeleid door tal van professionele meubelontwerpers, zoals bijvoorbeeld Karel Boonzaaijer, Roderick Vos en Gerard van den Berg, eenmalig worden geproduceerd door leden van de jubilerende CBM.

De meubels zullen in 2012 op diverse locaties, waaronder de Dutch Design Week in Eindhoven, de woonbeurs in Amsterdam en de beurs Interieur in Kortrijk getoond worden, waar ook gelegenheid zal zijn te bieden op deze Junior Loungers. De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar de stichting Energy4All (www.energy4all.eu) een stichting die zich inzet om geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van erfelijke, levensbedreigende, stofwisselingsziektes bij kinderen.

Ontwerpers dienen zich tot 1 juli aan te melden op https://www.cbm.nl/100jaar . Daar zijn onder meer ook de wedstrijdreglementen te vinden.


Deel: ' Centrale Bond Meubelfabrikanten viert eeuwfeest met ontwerpwedstrijd '
Lees ook