Ceramics of Italy, Rubi en BOVATIN: 12 pop-up shows op Bouwbeurs


Meerwaarde van Tegels - “Tiles, Tilers, Tools, Trade & Tradition”

Utrecht, 20161208 -- Een speciaal momentje op de Internationale tegelbeurs te Bologna CERSAIE begin oktober was toch wel de ontmoeting van Confindustria Ceramica-president Vittorio Borelli, Rubi Benelux-directeur Engbert Broekman en Tegelzettersorganisatie BOVATIN’s voorzitter Gerard Reus. Want wat al eerder was voorbereid en afgesproken werd hier definitief beklonken: een gezamenlijke presentatie van de tegelbranche in Nederland, op de Bouwbeurs 2017, van 6 tot en met 9 februari 2017. In 12 pop-up shows van 20 minuten, samen met de 27 geassocieerde leden van BOVATIN.

Vittorio Borelli lichtte zijn speciale belangstelling voor Nederland toe: “We zien groeikansen op de Nederlandse markt, en BOVATIN is de ‘spin in het web’(…). We willen in contact komen met de tegelzetters, maar ook met de architecten, de aannemers, de ‘beslissers’. En daarom presenteren we ons op deze manier – gezamenlijk - op de Bouwbeurs!”

Engbert Broekman had zich al sterk gemaakt voor een Vakplein (hal 12 van de jaarbeurshallen) dat omgeven zou zijn door zoveel mogelijk organisaties die in de tegelbranche actief zijn: ”We willen gezamenlijk laten zien waar de branche  voor staat: een prachtig eindproduct. En dan mogen we best concurrenten zijn, maar op de beurs zijn we samen sterker!” Rubi staat zelf met een zes meter hoge, 10 bij 10 meter grote stand inclusief popup-podium  aan het ‘Vakplein’. Een groot deel van de fabrikanten, handelshuizen en agentschappen uit de branche heeft eveneens een stand in deze hal, en ook de Aannemersfederatie – de koepelorganisatie van gespecialiseerde aannemers, waar ook BOVATIN lid van is -  promoot het tegelzettersambacht op het vakplein zelf. Gerard Reus (voorzitter BOVATIN, vice-voorzitter van de European Union of Fixers/EUF): “Wij willen het ambacht onder de aandacht brengen: wie aanleg heeft en nu het vak leert, is verzekerd van een baan! Anderzijds verdienen ook ons vakmanschap, al onze innovaties en nieuwe producten een podium. De wereld van keramiek is de afgelopen jaren zó veranderd… Dus daarom laten we tijdens 12 popup-conferenties van 20 minuten, aan de bezoekers van de beurs – aannemers, bouwvakkers, leerlingen, architecten, inkopers – zien waarom tegelwerk een goede keus is.”   

Wat gebeurt er in zaal 12, op dat vakplein? 

Wat gebeurt er: ‘Ceramics of Italy’ (het verbond van de 160 grootste Italiaanse tegelfabrikanten)  RUBI Benelux (de grootste leverancier van tegelzettersapparatuur in de wereld) en BOVATIN verzorgen 12 pop-up shows van 20 minuten. Maandag tot en met donderdag, om 14.00, 15.00 en 16.30 uur. Op het podium van de RUBI-stand. Inclusief video, livestreams, demonstraties en interviews. Die afgenomen zullen worden door Gerard Reus en Remus Aussen, de hoofdredacteur van tegelblad BOVATINfo. Wie zullen er bevraagd worden: de diverse hoofdrolspelers uit de tegelbranche, maar ook vertegenwoordigers van onderwijs en wetenschap, degenen die beslissen over wat er in Nederland op terrassen, vloeren en wanden komt, ontwikkelaars en architecten.

BOVATIN, Rubi Benelux en Ceramics of Italy: de gastheren!

Iedere dag om 16.00 uur verloot Rubi Benelux een geheel verzorgde reis naar de VIP BOX Rubi in Camp Nou, alwaar een wedstrijd  van FC Barcelona in stijl bijgewoond gaat worden; je bent immers een Spaanse gereedschapsfabrikant of niet… Ceramics of Italy stelt XXL-  en andere tegels ter beschikking voor het vakplein en voor de podiumdemo’s. En, niet onbelangrijk: Ceramics of Italy, hoofdsponsor van het evenement,  zorgt er op geheel Italiaans-gastvrije wijze dat de bezoekers tijdens de shows geen honger of dorst hoeven te lijden. En BOVATIN organiseert en presenteert de popup-shows. 

Het programma:

Dit zijn de onderwerpen popup-show 1 begint om 14.00, 2 om 15.00 en 3 om 16.30 uur.
 • Maandag 6 februari 2017, pop-up show 1: Mooi, mode en de markt
 • Maandag  pop-up show 2: Maatschappelijk Verantwoord & de paplepel
 • Maandag pop-up show 3: Slim koelen, verwarmen, schoonmaken
 • Dinsdag 7 februari pop-up show 1 Geld verdienen met tegels! 
 • Dinsdag pop-up show 2 Vakmanschap verdient een prijs!
 • Dinsdag pop-up show 3 Keihard bewijs: tegels zijn ‘beter’!
 • Woensdag 8 februari, pop-up show 1 Buiten? Tegels, natuurlijk!
 • Woensdag pop-up show 2 Onverslijtbaar! Ook aan de onderkant… 
 • Woensdag pop-up show 3 Samen een badkamer maken…
 • Donderdag 9 februari, pop-up show 1 Tegels in openbare gebouwen en huurwoningen: nieuwe mogelijkheden!
 • Donderdag pop-up show 2 Makkelijk schoon, bacterie- en stofvrij
 • Donderdag. pop-up show 3 Innovaties in tegelland
Extra ingelaste pop-up show op woensdag 8 februari, 11.00-11.20 uur: Graziano Sezzi (Ceramics of Italy):  ‘costruire, abitare, pensare’ (bouwen, wonen, (be)denken)

Ceramics of Italy, Rubi en BOVATIN: 12 pop-up shows op Bouwbeurs

Engbert Broekman (Rubi Benelux), Gerard Reus (BOVATIN) en Confindustria Ceramica-president Vittorio Borelli organiseren gezamenlijk het tegel-event op de Bouwbeurs 2017


Deel: ' Ceramics of Italy, Rubi en BOVATIN 12 pop-up shows op Bouwbeurs '
Lees ook