Cereplast opent Europees hoofdkantoor in Duitsland om aan groeiende vraag naar bioplastic te kunnen voldoen

EL SEGUNDO, Californië.--(BUSINESS WIRE)-- 20110104 --

Cereplast, Inc. (NASDAQ: CERP), een toonaangevend producent van eigen merk, composteerbare en duurzame plastics van biologische oorsprong, heeft vandaag aangekondigd dat het een Europese hoofdvestiging heeft geopend in Bönen, Duitsland om de snelle uitbreiding van de Europese activiteiten te kunnen ondersteunen.

Het nieuwe Europese hoofdkantoor van Ceroplast zal een complete reeks diensten leveren in de pan-Europese regio en de logistiek tussen de kantoren in de V.S. en de in Duitsland gevestigde kantoren afhandelen. Het kantoor is gevestigd aan de Siemensstrasse 42, D-59199 in Bönen, Duitsland. Bönen ligt 16 km ten oosten van Dortmund, de op zes na grootste stad in Duitsland.

“In 2010 heeft Cereplast een aantal contracten ter waarde van meerdere miljoenen dollars afgesloten met Europese producenten en distributeurs, waaronder Sezersan Ambalaj en RI.ME. Masterbatch S.r.l., en de pijplijn voor nieuwe contracten voor Cereplast harsen over geheel Europa blijft snel groeien,” aldus Frederic Scheer, oprichter, Chairman en CEO van Cereplast, Inc. “Onze nieuwe Europese hoofdvestiging zal in Europa gevestigde klanten helpen bij de regionale ondersteuning en biedt Cereplast een effectief platform en effectieve capaciteit om de Europese activiteiten te ontwikkelen. Dit betekent de eerste stap naar het bereiken van ons plan om in 2012 een fabriek te openen die minimaal 200MM pounds zal afhandelen, een productiecapaciteit die dubbel zo groot is als die van onze fabriek in de V.S."

Naast de toenemende bewustwording van de consument wat betreft het milieu blijft de vraag in Europa naar Cereplast bioplastic harsen toenemen als gevolg van wetgeving die de verkoop van plastic zakken verbiedt in landen over geheel Europa, waaronder het verbod op plastic zakken dat is goedgekeurd door het Italiaanse parlement op 23 december 2010.

Europese producenten zijn in toenemende mate alternatieven voor plastic aan het onderzoeken om te kunnen voldoen aan de wetgeving die in 2011 van kracht wordt.

Over Cereplast, Inc.

Cereplast, Inc. (NASDAQ: CERP) ontwerpt en produceert onder eigen merk duurzame plastics op basis van biologische grondstoffen, die gebruikt worden ter vervanging van de op petroleum gebaseerde plastics in alle belangrijke omzetprocessen - zoals spuitgieten, thermovormen, blowmolding en extrusies – voor een prijsstructuur die concurrerend is met op petroleum gebaseerde plastics. Volgens de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van materiaalontwikkeling van biobased plastics, biedt Cereplast nu harsen die voldoen aan een scala van toepassingen waarom de klant vraagt. Cereplast Compostables® harsen zijn ideaal geschikt voor toepassingen voor eenmalig gebruik waarbij een hoog biobased gehalte en composteerbaarheid voordeel bieden, met name in de voedingsdienstverleningsbranche. Cereplast Sustainables™ harsen combineren een hoog biobased gehalte met de duurzaamheid en stevigheid van traditioneel plastic, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen in de automobiel-, de consumentenelektronica- en de verpakkingsbranche. Meer informatie is te vinden op www.cereplast.com. U kunt ook een bezoek brengen aan de Cereplast pagina’s voor de sociale netwerken op Facebook.com/Cereplast, Twitter.com/Cereplast and Youtube.com/Cereplastinc.

Safe Harbor verklaring

De zaken die worden besproken in dit persbericht bevatten forward-looking statements in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Indien gebruikt in dit persbericht geven de woorden "hopen op," "geloven," "schatten," "kunnen," "beogen," "verwachten" en soortgelijke uitdrukkingen dergelijke forward-looking statements aan. Daadwerkelijke resultaten, prestaties of bereikte doelstellingen kunnen aanzienlijk verschillen van die die worden overwogen, weergegeven of geïmpliceerd door de forward-looking statements in dit persbericht. Deze forward-looking statements zijn hoofdzakelijk gebaseerd op de verwachtingen van het bedrijf en zijn onderworpen aan een aantal risico’s en onzekerheden. Deze zijn onder meer risico’s en onzekerheden die te maken hebben met: de invloed van economische, concurrentie- en andere factoren die van invloed zijn op het bedrijf en haar activiteiten, markten, producten en prestaties van de distributeur, de invloed op de nationale en lokale economie als gevolg van terroristische acties en opvolgende acties van de V.S.; en van andere factoren die worden uiteengezet in door het bedrijf ingediende rapporten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Cereplast, Inc.
Nicole Cardi
310-615-1900 x154
ncardi@cereplast.com
of
MKR Group, Inc.
Investor Relations
Charles Messman of Todd Kehrli
323-468-2300
cerp@mkr-group.com
of
Trontz Public Relations
Bari Trontz
212-566-2310

bari@trontzpr.com

Ticker_symbol NASDAQ:CERP
ISIN US1567322086

Deel: ' Cereplast opent Europees hoofdkantoor in Duitsland '


Lees ook