Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

28 juni 2001

Vooraankondiging

CG-Raad start actie rond problemen betalingsverkeer

Meldpunt open van 15 oktober t/m 15 november

Vanaf 1 januari 2002 kan er geen gebruik meer gemaakt worden van de eurocheques. Eerder al verdwenen de girobetaalkaarten. Nederland gaat massaal gebruikmaken van geld- en betaalautomaten met de pincode. Dit althans lijkt de intentie van het bankwezen.

Voor veel mensen met een handicap of chronische ziekte is het verdwijnen van de alternatieven voor de vaak ontoegankelijke pincodesystemen een slechte zaak. De CG-Raad organiseerde eerder een symposium over de problematiek van de geld- en betaalautomaten. Hieruit vloeide een onderhoud voort met de directie van de Nederlandse Vereniging van Banken. Om sterker te staan in die overlegvorm en meer inzicht te krijgen in alle problemen in het geld- en betalingsverkeer, start de CG-Raad met het Landelijk Bureau Toegankelijkheid een actie.

Iedereen die een probleem ondervindt met of gewoon een mening heeft over het verdwijnen van de cheques, het 'gedwongen pinnen' bij ontoegankelijke automaten of verwante onderwerpen, verzoeken wij in de periode van 15 oktober tot en met 15 november te bellen met het Meldpunt van de CG-Raad: telefoon: (030) 297 04 04. Het Meldpunt is geopend op maandag tot en met donderdag van 09.30 - 13.30 en op vrijdag van 09.30 - 12.30 uur. We hopen op veel meldingen, dus maakt u de actie s.v.p. zelf verder bekend.Zoekwoorden:

Deel: ' CG-Raad start actie rond problemen betalingsverkeer '
Lees ook