Chanoeka op de Zuidas in Amsterdam


Amsterdam Zuid, 20131126 -- Voor een periode van 8 dagen zal de Zuidas in Amsterdam worden verlicht door een 3 en een halve meter hoge menora. Deze 8 armige kandelaar staat op het Mahlerplein, bij de achteringang van station Amsterdam Zuid en bij het hoofdkantoor van de Abn Amro bank. Dit om de boodschap van het joodse Chanoeka feest met de omgeving te delen.

Voor een periode van 8 dagen zal de Zuidas in Amsterdam worden verlicht door een 3 en een half meter hoge menora.

2100 jaar geleden won een militair zwak maar geestelijk sterk Joods volk van de Griekse overheersing.  De laatstgenoemde trachtte de joodse manier van leven, de vrijheid van godsdienst te verbieden en het Joodse volk te dwingen de Griekse cultuur- religie te accepteren

Deze Menora is hier geplaatst door joodse studenten verbonden aan de joodse studentenorganisatie Chabad on Campus. (www.joodsestudenten.nl) De boodschap van Chanoeka en van deze menorah is dat we trots zijn op onze joodse identiteit en dat we deze op vrije wijze kunnen beleven in ons Nederland.

De Menorah zal woensdag 27 november 2013 voor het eerst worden aangestoken door gemeenteraadslid van Amsterdam: Stefan de Bruijn. 

Rabbijn Yanki Jacobs, directeur van Chabad on Campus en Chabad Amsterdam Zuidas vertelt: Wij hebben dhr. Stefan De Bruijn hiervoor gevraagd als dankbetuiging maar vooral omdat we onzettend veel waardering hebben voor zijn inzet voor de joodse gemeenschap in Amsterdam. Met name met betrekking tot de veiligheid van de verschillende joodse scholen en instanties.

Pers is welkom om bij het aansteken aanwezig te zijn. Graag wel laten weten.

Datum: woensdag 27 november 2013

Tjid: 12:00 uur

Locatie: Mahlerplein (bij de achteringang van station Amsterdam Zuid)


Deel: ' Chanoeka op de Zuidas in Amsterdam '
Lees ook