Gemeente Neede

gemeente Neede
persbericht

Nummer 624, woensdag 22 augustus 2001
Voorlichting gemeentehuis, www.neede.nl
H.A. van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54

EMBARGO TOT 22 AUGUSTUS 2001, 11.00 UUR
Chantal Hogeweg is Jamkoningin 2001

Op de Nationale Jammarkt, die vandaag in het centrum van Neede plaats vindt, is
Chantal Hogeweg zojuist (om 11.00 uur) gepresenteerd als de Jamkoningin van 2001. Op het Kerkplein kwam zij tevoorschijn uit een reuzenjampot (een creatie van Gerrit ten Hoopen en Joop "Rue de Vieux" Rust). Natasha Bijleveld, jamkoningin in 2000, heeft haar taak dus overgedragen aan haar opvolgster.

Chantal Hogeweg is 28 jaar, is geboren en getogen in Neede, werkte enige tijd bij Focus Fashion aan de Oudestraat voordat ze bij Ter Stal in Haaksbergen assistent-bedrijfsleidster werd. Gezellig feesten, uitslapen en dan een heerlijk zondagochtendgevoel met natuurlijk ... een croissantje met jam! Dat is haar ideale tijdbesteding. Chantal sleepte al eens eerder de titel Miss Camping in de wacht. En lange tijd was zij voordanseres bij de dansmariekes van de Needse carnavalsvereniging. Chantal is dus een gezellige feestneus. Dat was voor de jury de reden genoeg om haar de promotionele taak van jamkoningin toe te vertrouwen

Chantal is om 13.00 uur aanwezig bij de aanbieding van het eerste potje nieuwe oogst door de Stichting Oogzorg Himalaya aan het gemeentebestuur. Om half drie huldigt zij de winnaar van de jamrace voor gevorderden op het Kerkplein. Om 16.00 uur maakt ze bekend welke standhouders de mooiste kraam hadden, welke Needse ondernemer op de meest creatieve wijze op het jamthema heeft ingespeeld en welke jametalage het mooiste was. Donderdagmiddag om 16.30 uur biedt zij de bewoners van Zorgcentrum "Het Meijersveld" in Neede namens de standhouders een jam-buffet aan.

Na de première in 1994 van Anja Hennink als Neêrlands zoetste koningin, was Patricia ten Brinke in 1995, Miranda Brüning in 1996, Carmen Hurrebrink in 1997, Katja ten Hoopen in 1998 en Corine van Sark in 1999 en Natasha Bijleveld vorig jaar het stralende middelpunt van de Nationale Jammarkt.

De verkiezing van de Jamkoningin wordt georganiseerd door Wegener Huis aan huis Oost/ Needse Winkelstand, Rabobank Neede e.o. en de Ondernemersvereniging Neede, in samenwerking met de gemeente Neede. De winnares krijgt een reischeque aangeboden en wordt door Needse ondernemers helemaal in het nieuw gestoken (Ami kappers verzorgde het kapsel, Focus Fashion de kleding, Schuurman het schoeisel, Bianca deed de huidverzorging en Joop Bouwmeester nam de bloemen voor zijn rekening. Bewegingsstudio De Gaard zorgt dat de jamkoningin de pondjes na alle lekkere jammetjes weer kwijt kan raken). De Jamkoningin is op de Nationale Jammarkt de prominente gast van de Needse ondernemers en de andere standhouders.

Deel: ' Chantal Hogeweg Jamkoningin 2001 Gemeente Neede '
Lees ook