Ministerie van DefensieChef Defensiestaf bezocht Nederlandse SFOR-eenheden

13-07-2001

Chef Defensiestaf luitenant-admiraal L. Kroon bezocht van woensdag tot en met vandaag Nederlandse SFOR-eenheden in Bosnië en Split. Gisteren (donderdag) stond een inspectie van de Weapon Storage Site 241 in Novi Travnik op het programma, werd de nieuwe infrastructuur van het Contingents Commando in Banja Luka bekeken en kreeg het gezelschap een briefing bij de Nederlandse verbindingseenheid.

Admiraal Kroon merkte tijdens zijn bezoek op dat het hem tevreden stelde dat er nog steeds vooruitgang wordt geboekt bij de normalisatie van de situatie op de Balkan, al realiseert hij zich dat het een langdurig proces is. Het bezoek werd vandaag afgesloten in Split, waar het helikopter-detachement van de luchtmacht is gestationeerd.

Admiraal Kroon bezocht een groot aantal lokaties. Zo was hij gisteren ook in Bugojno op de basis van 11(NL) MechBat. Door de moderne en doordachte opzet vormt deze basis nu min of meer de standaard voor de andere eenheden. Bij de Nederlandse verbindingseenheid (VbdOstcie) werd het nieuwe Dagger-team bezocht: sedert maart zijn deze mobiele satelliet-verbindingsmiddelen in gebruik. In Novi-Travnik ontving admiraal Kroon een briefing door de commandant van het A-team. Dit team is onder andere belast met patrouilles, die in het kader van een uitwisselingsprogramma momenteel worden uitgevoerd in samenwerking met Canadese militairen. Ook had de Chef Defensiestaf een ontmoeting met de Amerikaanse luitenant-generaal Michael Dodson, de commandant van SFOR.

Deel: ' Chef Defensiestaf bezocht Nederlandse SFOR-eenheden '
Lees ook