CHELLO BROADBAND N.V. BENOEMT PRESIDENT EN CHIEF FINANCIAL OFFICER

Amsterdam, Nederland - 25th juni 1999: chello broadband (www.chello.com), toonaangevende Europese Broadband Internet Service Provider en dochteronderneming van United Pan-Europe Communications, heeft vandaag aangekondigd dat Roger Lynch werd benoemd tot President en Chief Financial Officer. Roger komt van Morgan Stanley Dean Witter waar hij verantwoordelijk was voor de financiële Internet-activiteiten van de bank in Europa.

Roger rapporteert rechtstreeks aan John Riordan, Vice Chairman van chello broadband en recent benoemd tot President van UPC. Hij wordt ook lid van de Raad van Beheer van chello broadband waarin naast John Riordan ook Sudhir Ispahani, Managing Director Technology and Operations, Ian Osborne, Managing Director Sales, Marketing and Portal, Mitch Clarke, Executive Vice President Sales, en Ton Tuijten als jurist zetelen. Na een korte overgangsperiode zal Roger worden benoemd tot Chief Executive Officer van chello broadband.

Roger brengt de omvangrijke commerciële bagage mee, die hij in de loop van zijn vijf jaren bij Morgan Stanley in Londen, Silicon Valley en New York heeft verworven. Sinds 1994 heeft Roger met succes 35 IPO's, M&A en andere financiële transacties volbracht voor spitstechnologische en Internet-ondernemingen, waaronder broadcast.com, Excite en Verisign. Bovendien trad Roger voor Morgan Stanley ook op als Internet-specialist en adviseerde hij vorig jaar reeds UPC en chello broadband.

Bij de aankondiging van deze benoeming vertelde Mark Schneider, Chairman en CEO van UPC en Chairman van chello broadband: "We wilden Roger al geruime tijd in dienst nemen en we zijn verheugd dat we hem eindelijk hebben kunnen overtuigen. Zijn enorme ervaring in de Internet-wereld zal van goudwaarde blijken voor chello broadband. Wij willen immers verder onze weg maken in deze business en we zullen onze Internet-activiteiten blijven verspreiden via al onze kabelpartners in heel Europa."

John Riordan voegde er aan toe: "Roger's benoeming symboliseert de overgang naar een nieuwe fase in chello broadband's ontwikkeling. Roger heeft nauw samengewerkt met enkele van de meest succesvolle spitstechnologische en Internet-ondernemingen ter wereld. Hij geniet een uitstekende reputatie in die sector. Dankzij zijn kwaliteiten zal chello broadband zijn mogelijkheden in de snelst groeiende Internet-markt ter wereld, namelijk Europa, maximaal kunnen benutten en zijn succesvolle positie als de leidende broadband portal en Internet serice provider in Europa kunnen bestendigen."

Roger Lynch had deze commentaar: "Ik geloof dat breedband Internet-toegang, e-commerce en web advertising in Europa nog sneller zullen groeien dan in de Verenigde Staten. chello is uitstekend geplaatst om zijn voordeel te doen met deze fenomenale groei. chello broadband is de meest opwindende Internet-onderneming die ik in Europa heb gezien. Ik ben bijzonder blij dat ik deel kan uitmaken van een dergelijk getalenteerd geheel."

Over chello broadband n.v.

chello broadband is de eerste en meest toonaangevende Internet service provider op de Europese markt die gebruik maakt van breedbandtechnologie. Het bedrijf heeft het grootste bereik op het Europese continent en streeft ernaar de gebruiker via hogesnelheidskabelmodems vooruitstrevende Internet-services en breedbandinformatie aan te reiken, en dit 24 uur op 24 en zonder enige telefoonkost. chello broadband verschaft een kant-en-klare service aan in Europa gevestigde kabelnetwerkoperatoren.

chello broadband is onderdeel van United Pan-Europe Communications (UPC). De hoofdzetel van UPC bevindt zich in Amsterdam. UPC heeft kantoren in Londen, Parijs, Wenen, Brussel en Oslo. Dankzij zijn onovertroffen communicatieservices levert chello broadband over de kabel 'm@ximum internet', en dit tegen een minimale kostprijs. chello is een geregistreerd handelsmerk van chello broadband n.v.

Over United Pan-Europe Communications n.v. (UPC)

UPC, met hoofdzetel in Amsterdam, is een van de meest innovatieve breedbandcommunicatiebedrijven in Europa. Het is eigenaar en operator van de grootste pan-Europese groep van breedbandcommunicatienetwerken. UPC levert kabeltelevisie-, telefonie-, Internet- en programmaservices in 10 landen in Europa en in Israël. Op 31 mei 1999 bereikten de netwerken van UPC circa 6 miljoen gezinnen. Ze waren samen goed voor 4,2 miljoen abonnees, waarvan ongeveer 500.000 een uitgebreide service genieten, 20.500 'carrier select' klanten en 42.000 breedband Internet-abonnees.

UPC voltooide een IPO in februari 1999 en zijn aandelen staan genoteerd op de Amsterdamse beurs ("UPC") en NASDAQ ("UPCOY").

UPC is een geconsolideerde dochteronderneming van United International Holdings, Inc. (UIH) (NASDAQ: "UIHIA"). Microsoft Corporation heeft een aandeel van ongeveer 7.8% in UPC.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Neem voor meer informatie contact op met:

Ross Sampson

vp communications

chello broadband n.v.

tel: + 31 (0) 20 778 8288

email: ross@chello.com

David Ingle

account director

Edelman PR

tel:+44 (0) 171 344 1265

email:davidi@edeluk.com

Henrietta Hirst

director group corporate communications

UPC N.V.

tel: +44 (0) 171 518 7980

email:hhirst@upc.nl

or visit our websites on:

www.chello.com

www.chello.at

www.chello.fr

www.chello.be

www.chello.nl

www.chello.no

www.upc.nl

Deel: ' Chello benoemt president en chief financial officer '
Lees ook