Ingezonden persbericht


CHEMCONNECT verdubbelt transactievolume

8.8 miljard dollar transactievolume dankzij succesvolle integratie van overnamepartners en verdere adoptie; Sterke toename marktliquiditeit; connectiviteit mijlpaal

Rotterdam, 27 januari 2003 ChemConnect, service provider voor het optimaliseren van de in- en verkoopprocessen op het gebied van chemicaliën, kunststoffen en aanverwante producten, doet vandaag melding van de zakelijke hoogtepunten van 2002. Het jaarlijkse pro forma volume verdubbelde tot 15.000 transacties met een gezamenlijke waarde van meer dan 8. 8 miljard US-dollar. Het aantal leden nam toe tot 30.000 in 150 landen.

Het jaar begon met de overname van CheMatch, al snel gevolgd door ChemConnect s verhuizing naar Houston in Texas om dichter bij de klanten te zijn. Kort daarop verwierf ChemConnect het natural gas liquid (NGL) handelsplatform van Altra Energy, beter bekend als Chalkboard. Deze strategische acties waren erop gericht de marktliquiditeit te verhogen. In oktober voltooide het bedrijf de integratie van deze acquisities met de lancering van het Commodity Markets Platform, dat de fysieke en financiële afhandeling verzorgt van transacties in NGLs en bulkchemicaliën zoals aromaten, oxygenates en olefins.

Via ChemConnect s online veilingen hebben de leden meer dan 1.000 productonderhandelingen afgewikkeld. Van bijzonder belang was een toename van de verkoopveilingen, momenteel meer dan 40% van het totaal, nu aanbieders ChemConnect inzetten als een kosteneffectief verkoopkanaal voor het bereiken van bestaande en nieuwe klanten. Aan de inkoopkant heeft een aantal klanten het gebruik van ChemConnect´s online veilingen uitgebreid, waardoor ze integraal deel zijn gaan uitmaken van hun inkoopproces, teneinde het merendeel van de aankoop van hun directe materialen via ChemConnect te laten verlopen. Verder stelt nieuwe functionaliteit voor personalisatie de leden in staat alleen maar die producten te volgen die ze willen verkopen of inkopen. Door het gebruik van deze functionaliteit in het trading center volgen de leden actief meer dan 4.700 verschillende producten voor het vaststellen van de marktomstandigheden en het wereldwijd opsporen van nieuwe zakenpartners.

ChemConnect´s Connectivity oplossingen zijn in 2002 verder uitgebreid met de aankondiging van het strategische partnership met GE Operation Services, tegenwoordig Intellitrans genaamd, voor Vendor Managed Inventory (VMI) tracking en management. Ook wisselen ChemConnect en Global eXchange Services (GXS) elektronische documenten uit via een hub-to-hub connectie voor het berichtenverkeer tussen duizenden handelspartners binnen en buiten de chemische industrie. In 2002 hebben meer dan 30 bedrijven meer dan 250.000 berichten uitgewisseld via de hub van ChemConnect.

John K. Robinson, CEO van ChemConnect, schrijft het succes van 2002 toe aan het team van professionals en aan de gedrevenheid van de leden van ChemConnect om betere zaken te doen in een neergaande economie. In een jaar dat wordt gekenmerkt door voorzichtigheid hebben we enorme vooruitgang geboekt, niet in de laatste plaats dankzij de visie van onze klanten die ChemConnect blijven toepassen in hun streven naar operationele efficiency. Onze acquisities en strategische partnerships hebben samen gezorgd voor grotere marktliquiditeit en voor bruggenhoofden voor onze klanten naar handelspartners in andere industrieën. Wij zijn verheugd dat we ook in 2002 meerwaarde hebben kunnen bieden aan onze klanten. We zijn vastbesloten om het succes in het komende jaar verder uit te bouwen door samen met onze klanten verder te blijven werken aan het optimaliseren van hun prestaties op het gebied van verkoop en inkoop.

Over ChemConnect

ChemConnect helpt klanten met het optimaliseren van hun in- en verkoopprocessen met betrekking tot chemicaliën, kunststoffen en gerelateerde producten via een unieke combinatie van marktinformatie, industrie-expertise, e-commerce oplossingen en een actief netwerk van handelspartners. Meer dan 9.000 bedrijven in diverse industrieën over de hele wereld gebruiken ChemConnect s zeer efficiënte toepassingen en services om hun transacties te stroomlijnen en hun kosten te verlagen. Bezoek www.chemconnect.com voor meer informatie.

###

Perscontacten:

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0)653 497 173

theo.loth@loth.nl

Deel: ' CHEMCONNECT verdubbelt transactievolume '
Lees ook