Chiang Mai belangrijkste bestemming in Thailand


Lezers Thailandblog.nl kiezen Chiang Mai als belangrijkste toeristische bestemming in Thailand

APELDOORN, BANGKOK, 20121204 -- De bezoekers van Thailandblog.nl hebben Chiang Mai gekozen tot de belangrijkste toeristische bestemming in Thailand. Bangkok eindigde als tweede en de streek Isaan als derde.

Onderzoek

Thailandblog.nl, de grootste Thailand-community in Nederland en België, heeft een onderzoek uitgevoerd onder haar lezers. De uitkomst van het onderzoek moest antwoord geven op de vraag: ‘Wat een toerist absoluut moet zien in Thailand?’ Thailand heeft immers veel te bieden, zoals tropische stranden, exotische natuurparken, Boeddhistische tempels, indrukwekkende steden, mystieke bergvolkeren en ga zo maar door.

Met een nipte meerderheid is Chiang Mai (18%) gekozen als dé bestemming die toeristen moeten zien wanneer zij naar Thailand reizen. Als tweede eindigde de Thaise hoofdstad Bangkok (17%) en als verrassende derde, Isaan (12%), de streek in Noord- en Noordoost Thailand.

Over Chiang Mai

Chiang Mai, de belangrijkste stad van Noord-Thailand, is een plaats vol historie, cultuur en avontuur. De veelzijdigheid van deze stad trekt niet alleen toeristen, ook de Thaise bevolking bezoekt Chiang Mai – die zij liefkozend de ‘Roos van het Noorden’ noemt – graag. Chiang Mai ligt in het ruige bergachtige noorden, tegen de uitlopers van de Himalaya. Hier is het leven meer ontspannen, de cultuur duidelijk anders en ook het eten is verschillend van dat in de rest van Thailand.

Toelichting enquête op Thailandblog.nl

Op de website Thailandblog.nl konden de lezers deelnemen aan een poll. Uiteindelijk hebben 745 respondenten een stem uitgebracht. Er kon een keuze worden gemaakt uit 15 belangrijkste toeristische bestemmingen, bezienswaardigheden en festivals in Thailand.

De vraag ‘Watmoet een toerist absoluut zien in Thailand?’ leverde de volgende resultaten op:
 1. Chiang Mai (18%, 137 Stemmen)
 2. Bangkok (17%, 126 Stemmen)
 3. Isaan (12%, 91 Stemmen)
 4. Songkran – Thais Nieuwjaar (7%, 54 Stemmen)
 5. Ayutthaya (7%, 51 Stemmen)
 6. Eilanden (7%, 50 Stemmen)
 7. Kanchanaburi (6%, 46 Stemmen)
 8. Stranden (6%, 45 Stemmen)
 9. Loy krathong (6%, 43 Stemmen)
 10. Tempels (5%, 38 Stemmen)
 11. Klongs (kanalen) (3%, 19 Stemmen)
 12. Gouden Driehoek (2%, 16 Stemmen)
 13. Markten (2%, 15 Stemmen)
 14. Mehkong (1%, 10 Stemmen)
 15. Hilltribes (1%, 4 Stemmen)
Thailandblog.nl

Thailandblog.nl is met 150.000 bezoeken per maand, de grootste Thailand-community in Nederland en België. Dagelijks verschijnen er artikelen op de website met nieuws, opinie, achtergronden en informatie over Thailand. De redactie bestaat uit journalisten en redacteuren, deels woonachtig in Thailand en deels in Nederland.

Geïnteresseerden kunnen naast de website, Thailandblog ook volgen op social media zoals Twitter, Facebook en nieuwsbrieven. 


Deel: ' Chiang Mai belangrijkste bestemming in Thailand '


Lees ook