Persbulletin China Airlines, december '99

CHINA AIRLINES INTRODUCEERT E-TICKET OP ANDERE ROUTES

China Airlines gaat op meer routes werken met het systeem van `elektronisch ticketing'. De ervaringen op de routes Taipei - Los Angeles en Taipei - San Francisco zijn positief. Vanaf medio december wordt ook met e-tickets gewerkt op de drukste routes Taipei - Hong Kong en Kaohsiung -Hong Kong. Binnenkort zal elektronisch ticketing worden geïntroduceerd op andere internationale vluchten. In Amsterdam naar verwachting in de loop van 2000.

`Elektronisch ticketing' is een service aan de reiziger, die geen tickets meer bij zich hoeft te dragen en daarbij het risico loopt deze te verliezen. Bovendien is het kostenbesparende factor.

De elektronische tickets hebben dezelfde functie als het traditionele ticket. De informatie die normaal op papier staat gedrukt, wordt nu bewaard in de computer. Wanneer een reiziger gebruik maakt van een elektronisch ticket, zal hij een nummer ontvangen dat hij bij het inchecken moet afgeven, waarna de boarding-pas in ontvangst genomen kan worden.

Een ander voordeel van het elektronische ticket is de vrijheid om te wijzigen binnen dezelfde prijscategorie. Wijzigingen kunnen telefonisch worden doorgegeven bij de airline. Daarnaast kunnen tickets, via dezelfde procedure worden teruggegeven.

China Airlines zegt dat elektronische tickets dé nieuwe trend vormen in de airline industrie. Statistieken uit Amerika laten zien dat 32 procent van alle tickets in het afgelopen half jaar volgens het systeem van elektronische ticketing zijn uitgegeven.

Zoekwoorden:

Deel: ' China Airlines introduceert e-ticket op andere routes '
Lees ook