PERSBERICHT - 02 DECEMBER 1999

China Airlines wijkt af van gebruikelijke
schema tijdens Millenniumwisseling

China Airlines heeft besloten af te wijken van de geplande vluchttijden tijdens de jaarwisseling (tussen oudejaarsavond en 1 januari 2000). Er worden veertien vluchten naar de USA, negen naar Europa, twee naar Australië en tien regionale vluchten gecanceld of verzet. Dit gebeurt omdat het onzeker is in hoeverre luchthavens en luchtvaartsystemen klaar zijn voor 2000.

China Airlines heeft al eerder dit jaar verklaard Millennium-proof te zijn. De luchtvaartmaatschappij heeft het Millennium Project succesvol doorlopen. Het project is eind 1996 gestart en heeft de maatschappij circa US$ 10 miljoen gekost. Computersystemen en software zijn ge-update en beveiligd en een recente vluchtsimulatie heeft uitgewezen dat China Airlines zelf geen problemen hoeft te verwachten.

Veiligheid prioriteit
"Veiligheid van de vluchten heeft de eerste prioriteit. Wanneer er een kleine twijfel bestaat over de veiligheid, zal er helemaal niet gevlogen worden", aldus Sandy Liu, president van China Airlines.

China Airlines laat weten dat passagiers die geboekt hebben op een gecancelde vlucht, hulp wordt geboden bij het vinden van een alternatief. Passagiers die meer informatie willen aanvragen, wordt geadviseerd contact op te nemen met hun reisadviseur.

Deel: ' China Airlines 'minder vluchten tijdens eeuwwisseling' '
Lees ook