Brabantse Ontwikkelings Maatschappij


PERSBERICHT

Tilburg, 26 mei 2009

Chinese Norco vestigt zich in Eindhoven

Eindhoven krijgt er binnenkort weer een Hightech onderneming bij. De komst van het Chinese Norco bewijst dat Brabant onverminderd in de belangstelling staat van innovatieve bedrijven die kwalitatief hoogwaardige producten ontwikkelen en vervaardigen. De komst van een Chinese onderneming naar Brabant is bovendien een belangrijk positief signaal in een tijd waarin de economische groei achterblijft.

Norco Intelligent Technology is een Chinese fabrikant van industriële computersystemen en -onderdelen. Het in 1990 opgerichte bedrijf heeft een enorme groei doorgemaakt en realiseert momenteel een jaaromzet van meer dan 1 miljard US dollars. Norco heeft in China vestigingen in Shenzhen in de provincie Guangdong en in Sjanghai. Norco bekleedt wereldwijd een toonaangevende positie en heeft buiten China ook vestigingen In Los Angeles en Toronto.

In Eindhoven gaat binnenkort het Europese verkoopkantoor van Norco van start. Het bedrijf wil zijn positie op de Europese markt versterken en de daar al aanwezige klanten beter van dienst kunnen zijn. Op zoek naar een vestigingslocatie in Europa bezocht Norco onder meer verschillende regio's in Duitsland en Nederland. Het contact met Brabant dateert van 2008 toen het Chinese bedrijf en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij elkaar ontmoetten tijdens de mondiale IT beurs CeBIT in Hannover.

In februari van dit jaar besloot Norco zich te vestigen in Eindhoven. Die keuze is vooral ingegeven door de Hightech omgeving in Zuidoost Brabant. Het Chinese bedrijf heeft hiermee naar eigen zeggen de innovatieve kwaliteiten en talenten van onder meer de High Tech Campus en Technische Universiteit onder handbereik. Daarnaast hebben de concurrerende prijzen op het gebied van bedrijfsvestiging en huisvesting een rol gespeeld bij de keuze voor Eindhoven. Behalve de BOM hebben ook de NFIA en Brainport Development (NV Rede en Brainport Operations BV) Norco begeleid bij de vestiging in Eindhoven en het bedrijf ondersteund bij het in kaart brengen van toekomstige ontplooiingskansen.

De Europese sales- en marketing vestiging van Norco wordt geleid door iemand van het hoofdkantoor in China. Daarnaast worden enkele medewerkers uit de stad of regio aangetrokken. Naar verwachting telt Norco Intelligent Technology Netherlands in Eindhoven over drie jaar een kleine 20 medewerkers. Op de langere termijn behoort de vestiging van een Europees distributiecentrum tot de mogelijkheden.

Deel: ' Chinese Norco vestigt zich in Eindhoven '
Lees ook