Chinese restaurants starten speciale actie voor jeudige bezoekers

Met Mulan het Chinese Nieuwjaar in

Persbericht 15 februari 1999

WOERDEN- 15 februari 1999 - De jongste bezoekers aan Chinese restaurants worden in het zonnetje gezeten. Op 16 februari, het Chinese nieuwjaar en tevens volgens de Chinese astrologie het begin van "Het jaar van het Konijn", kunnen kinderen bij de Chinese restaurants een speciaal Chinees Mulan kindermenu bestellen, en bovendien ook Mulan-artikelen sparen. De Chinese jongedame Mulan is de hoofdfiguur van de nieuwe Disney film.

Deze actie is een initiatief van de sector Chinees-Indische Bedrijven van Koninklijk Horeca Nederland in samenwerking met Happy Kids.

De sector Chinees-Indische Bedrijven van Koninklijk Horeca Nederland heeft dit initiatief genomen omdat uit een consumentenonderzoek bleek dat deze restaurants te weinig aandacht aan kinderen zouden besteden. Onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' ontvangen de Chinese restaurateurs juist graag ouders met hun kinderen in hun restaurants. Zij zien dit ook als een goede reden om kinderen en ouders op informele wijze vertrouwd te maken met Chinese culinaire gewoonten en gebruiken, maar ook hen ook vertrouwd te maken met de Chinese cultuur. Met deze landelijke promotie-actie hopen zij dat veel kinderen met hun ouders de weg naar hun restaurant weten te vinden.

Het kindermenu bestaat uit authentieke Chinese gerechten, die qua smaak bij kinderen zullen aanslaan. De enige concessie die de restaurateurs willen doen is frietjes erbij serveren in plaats van rijst of bami.

Deel: ' Chinese restaurants starten actie voor jeudige bezoekers '
Lees ook