Choreografe Alida Dors verrast opnieuw

Amsterdam, 22 oktober 2015

PERSBERICHT

CHOREOGRAFE ALIDA DORS VERRAST OPNIEUW DOOR SAMENWERKING MET TYPHOON IN NIEUWE DANSVOORSTELLING BUILT FOR IT

Na de succesvolle voorstelling Oogst komt Alida Dors nu met haar nieuwste avondvullende dansvoorstelling Built for it. De première vind plaats op 12 november 2015 in de Rotterdamse Schouwburg waarna de voorstelling op tournee gaat door Nederland en Duitsland.

Built for it is een ontroerende oproep tot empathie. Zeven dansers proberen zich te bevrijden van hardnekkige stigma’s en vooroordelen. Is het als individu mogelijk om hieruit los te breken?

De persoonlijke zoektocht naar autonomie en een eigen stem krijgt vorm door de choreografie van Alida Dors en de scherpe spoken word van woordkunstenaar en rapper Typhoon. Zowel het werk van Typhoon als dat van Alida kenmerkt zich door ritmische patronen. De twee disciplines vormen samen de motor voor de dans. Deze unieke samenwerking is gevormd door hun gezamenlijke liefde voor hiphop.

Voor Built for it verdiepte Alida Dors zich in de dynamiek van een groep en de bijbehorende machtsverhoudingen. Een Amerikaanse vriend vertelde over zijn worsteling om zich vanuit de ghetto te ontwikkelen tot de man die hij nu is: "I don’t mind the struggle, I’m built for it." Zijn woorden bleven haar bij...

Alida Dors is op dit moment artist in residence bij Het Klooster in Woerden. De voorstelling Built for it is een co-productie met Productiehuis Rotterdam, Tanzhaus NRW Düsseldorf en Het Klooster in Woerden.

Check hier de speellijst

http://backboneconnects.us7.list-manage.com/track/click?u=3224be032b2eac94ff30bbb92&id=b5c39d35d7&e=bd44b871f9

Choreografie: Alida Dors i.s.m de dansers

Tekst: Typhoon

Dans: Pom Arnold, Bilal Bachir, Donna Chittick, Xander van den Corput, Angelo Lindeborg, Sarah Mancini, Joek Tijsen, Gil Gomes Leal (understudy)

Soundtrack: DJ Lovesupreme

Muziekdramaturg: Maarten van Hinte

Dramaturg: Katja Hieminga

Toneelbeeld en lichtontwerp: Loes Schakenbos

Techniek: Loes Schakenbos en Pim Mans

Kostuumontwerp: Elianne van Dorp

Zakelijk leiding / Verkoop: Gysèle ter Berg

PR en Marketing: Arjan Jager en Judith van der Kooij

Campagnebeeld: Linette Raven

Zoekwoorden:

Deel: ' Choreografe Alida Dors verrast opnieuw '
Lees ook