Christian Farla ‘opent’ grootse collectie flipperkasten


Nieuw clubhuis voor Nederlandse Flipper Vereniging

Veenendaal, 20150109 -- Illusionist Christian Farla (finalist RTL Das Supertalent) zal op vrijdag 16 januari het nieuwe clubhuis van de Nederlandse Flipper Vereniging (NFV) in Veenendaal openen. De NFV heeft met 120 verschillende flipperkasten een unieke collectie machines. In Veenendaal zijn flipperkasten uit elke generatie te bespelen: van alfanumerieke kasten uit de jaren zestig tot de nieuwere modellen van Stern Pinball. Met de opening van het clubhuis wil de NFV het flipperen laagdrempelig houden. Daarnaast wil zij het flippererfgoed voor volgende generaties veilig stellen.

De Nederlandse Flipper Vereniging bestaat ruim 20 jaar en is met 1100 leden de grootste flippervereniging ter wereld. Voormalig minister van Financiën Gerrit Zalm is lid van de vereniging. Maar ook de voormalig wereldkampioen en de voormalig Europees Kampioen zijn actief binnen de NFV.

Winfred de Ruijter, voorzitter van de NFV licht toe: “Het flipperen maakt een heuse comeback. Het aantal fabrikanten neemt toe; er verschijnen weer meer machines op locaties en jaarlijks wordt er een groot aantal toernooien georganiseerd”.

U bent van harte welkom bij de opening op vrijdag 16 januari vanaf 15.30 in het NFV Funhouse.

Adres: Turbinestraat 5 – Veenendaal. Het officiele gedeelte vindt plaats tussen 16.30-17.30 uur. Graag vooraf aanmelden via https://www.nfvpinball.nl/opening/


Deel: ' Christian Farla ‘opent’ grootse collectie flipperkasten '
Lees ook