Aantrekkelijke prijzen in combinatie met complete uitrusting

Chrysler Stratus Convertible: gezinsauto als cabriolet

De Stratus Convertible is een van de sierlijkste auto's binnen het gamma van Chrysler. Deze zeer ruime cabriolet wordt zeer gewaardeerd vanwege het feit dat het een betaalbare cabriolet is, waarin vier volwassenen comfortabel kunnen zitten. De Chrysler Stratus Convertible is technisch gebaseerd op de Stratus sedan. Toch is deze Convertible niet zomaar een "onthoofde" versie. De ingenieurs hadden de taak een echte cabriolet te ontwerpen, die het beste van het beste biedt op het gebied van torsiestijfheid, luxe, comfort, rijprestaties, ruimte en bovendien met een zeer laag geluidsniveau. De Stratus Convertible moest een alleszins waardige opvolger zijn van de legendarische Chrysler Le Baron, en daarin zijn de ingenieurs beslist geslaagd.

De Stratus Convertible wordt om veel redenen geprezen, maar met name de ruimte is adembenemend. Dit is te danken aan Chryslers 'cab forward'-concept: volgens dit concept worden de vier wielen zo ver mogelijk op de hoeken van het chassis geplaatst en de voorruit ver naar voren. Het resultaat is dat vier inzittenden een riante zitplaats vinden, ook al omdat de stoelen geweldig zitten. De Stratus Convertible is hierdoor één van de weinige cabriolets die zich met recht gezinsauto mag noemen.

Twee uitvoeringen De Stratus Convertible is leverbaar in twee uitvoeringen: 2.0 liter LE en 2.5 liter 24-kleppen V6 LX. De Stratus Convertible LE is uitgerust met een moderne zestienkleps 2.0 liter krachtbron van 99 kW/131 pk en een handgeschakelde vijfbak. De Stratus Convertible LX 2.5 V6 (goed voor 118 kW/161 pk) is standaard uitgerust met Chryslers Autostick(r) transmissie, die zeer geschikt is voor de rustige rijder, maar ook voor de meer sportief ingestelde bestuurder.

Beide modellen zijn standaard rijkelijk voorzien van accessoires die bij veel andere auto's in dit segment opties zijn. ABS, twee airbags, een elektrisch bedienbare softtop met glazen achterruit voorzien van verwarming, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, elektrische 'one touch' raambediening aan bestuurderszijde, CFK-vrije airconditioning, middenconsole met afsluitbaar opbergvak, armsteun voorin, in hoogte verstelbare stuurkolom en een RDS stereo audiosysteem behoren stuk voor stuk tot de basisuitvoering van beide modellen. Opties zijn voor de Stratus Convertible LE lederen bekleding van stoelen, stuur en versnellingspook. Deze zijn standaard in de LX, evenals een extra fraaie stoffen Softtop, een cd-wisselaar en mistlampen voor. Mede dankzij deze aantrekkelijke aspecten past de Stratus Convertible naadloos in de rijke traditie die Chrysler heeft op het gebied van ontwerp en productie van cabriolets.

De twee Convertibles in het Chrysler-programma zijn bij dit alles ook nog comfortabel geprijsd: de viercilinder kost 76.490, de zescilinder LX staat voor 96.490 in de prijslijst.

Deel: ' Chrysler Stratus Convertible gezinsauto als cabriolet '
Lees ook