Gemeente Eindhoven


Persbericht: 8 oktober 1999, no. 55.

Wegdek versleten

W. Churchilllaan krijgt in zes weken nieuw en sterker wegdek

Van 11 oktober tot 20 november krijgt een gedeelte van de Winston Churchilllaan een nieuwe fundering en asfaltlaag. Tussen de John F. Kennedylaan en Franklin D. Rooseveltlaan is de weg, gedurende de werkzaamheden afgesloten. De westelijke op- en afrit van de Kennedylaan naar de Churchilllaan is tot en met 29 oktober afgesloten.

Omleidingen
Verkeer uit het noorden en het oosten dat naar de Churchilllaan wil, wordt omgeleid via de Bisschop Bekkerslaan en de Rooseveltlaan.

Vanuit het zuiden bereikt de automobilist zijn doel door vanaf de Kennedylaan de route Europalaan - Veldmaarschalk Montgomerylaan te volgen. Dat is ook het traject voor verkeer dat vanaf Winkelcentrum Woensel gewend is de Sterrenlaan naar Nuenen te nemen. De ventweg aan de zuidkant van de Churchilllaan blijft normaal bereikbaar, echter gedurende de eerste fase is de aansluiting op de Churchilllaan afgesloten.

Een complicatie is er in de eerste fase (van 11 tot 30 oktober), als de westelijke op- en afrit van de Kennedylaan is geblokkeerd. Verkeer dat vanaf de Sterrenlaan richting stad wil, kan dan niet linksaf slaan, maar wordt via de Muzenlaan in de wijk Oude Gracht naar de Kennedylaan geleid.

Openbaar vervoer
Over de Churchilllaan loopt buslijn 5 uit Nuenen. Deze lijn volgt tijdens de werkzaamheden dezelfde (noordelijke) omleidingsroute als het autoverkeer: Kennedylaan - Bisschop Bekkerslaan - Rooseveltlaan en weer terug op de Churchilllaan.

Op de gele omleidingsborden krijgt het Catharina ziekenhuis telkens een aparte vermelding. Tijdens de werkzaamheden rijden, bij spoedgevallen, ambulances uit de richting Nuenen over het noordelijke fietspad van de Churchilllaan. Om die reden is het fietspad alleen voor fietsers uit de richting Nuenen opengesteld. De fietsers die uit de noordelijk gelegen wijk komen worden omgeleid.

Twee fasen
Als het om een vervanging van de toplaag gaat, is dat doorgaans in één of enkele weken gebeurd. De Churchilllaan is echter dermate versleten en door de vorst van de afgelopen winter aangetast, dat nu 'groot onderhoud' nodig is. Dat betekent dat de weg er in zijn geheel uitgaat en behalve een dikkere asfaltlaag ook een nieuwe, zwaardere fundering krijgt. De reconstructie gebeurt in twee fasen, die gelijktijdig van start gaan. In fase 1 worden de westelijke op- en afrit van de Kennedylaan plus het kruisingsvlak met de Churchilllaan aangepakt. Op 29 oktober is dit gedeelte afgerond. Fase 2 (vanaf 29 oktober) omvat de vernieuwing van deze laan tot de kruising met de Rooseveltlaan. (Het kruisingsvlak met die straat blijft ongemoeid.)

Deel: ' Churchilllaan Eindhoven krijgt nieuw wegdek '
Lees ook