Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CineNova sluit unieke overeenkomst met
Buena Vista International

Amsterdam, 11 oktober 2001 - CineNova het filmkanaal heeft een unieke overeenkomst gesloten met Buena Vista International Television. Dit is tijdens MIPCOM door David Hulbert, President van Walt Disney Television International, bevestigd. Het betreft de uitzendrechten van een unieke collectie Disney en Disney/Pixar animatiefilms. CineNova heeft hiermee de absolute primeur om deze klassiekers de komende 5 jaar rond Kerst op de Nederlandse tv uit te zenden.

De overeenkomst omvat de volgende Disney Classics: A Bug's Life, Toy Story, Toy Story 2, Pocahontas en Hunchback of Notre Dame. Deze films waren stuk voor stuk kaskrakers in de bioscoop. In Nederland hebben deze films bij elkaar meer dan 2,5 miljoen bezoekers getrokken.

A Bug's Life zal als eerste film van deze reeks dit jaar op Eerste Kerstdag om 18.45 uur worden uitgezonden op het filmkanaal CineNova. In de programmering komen twee versies voor; te weten de Nederlands gesproken versie Een Luizenleven en de originele Engelse versie met Nederlandse ondertiteling. In Een Luizenleven zijn o.a. de stemmen te horen van Peter Lusse, Kees Prins, Isa Hoes en Rob Kamphues. Deze fantastisch gemaakte animatiefilm zit vol met waanzinnige humor en hartverwarmende pret. Beleef mee hoe Flip, een dappere maar misleide mier, per ongeluk een groep werkloze insectenartiesten van een tweederangs vlooiencircus inhuurt om hem te helpen Miereneiland te redden van een groep gulzige sprinkhanen.

Jan Zwerus, Algemeen Directeur van CineNova, verklaart het volgende: 'Wij zijn zoals u kunt begrijpen zeer trots op deze unieke overeenkomst. Deze Disney films onderstrepen de kwaliteit en diversiteit die wij als filmkanaal aan onze kijkers willen leveren.'

CineNova biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week doorlopend kwaliteitsfilms voor de echte filmliefhebber. De films worden uitgezonden op twee kanalen zonder reclame of onderbrekingen en aangeboden voor een vast maandbedrag. De complete CineNova programmering van beide kanalen is beschikbaar op www.cinenova.tv. Elke maand nieuwe toppremières en kaskrakers, in totaal 100 topfilms. CineNova betekent thuis genieten van de beste films uit Hollywood, Europa en de rest van de wereld. Voor jong en oud.Van actie tot romantiek en van komedie tot drama. Kortom, CineNova biedt 100% film.

Voor de komende maanden staan onder andere de volgende films geprogrammeerd Bicentennial Man (Robin Williams), Erin Brockovich (Julia Roberts), Girl, Interrupted (Angelina Jolie), Autumn In New York (Richard Gere), Stir Of Echoes (Kevin Bacon) en Stuart Little (Geena Davis). CineNova is verkrijgbaar via Casema Digitale Televisie, UPC en Mr Zap. CineNova is een joint venture van Sony Pictures Entertainment, Buena Vista International Television en UPC.

Deel: ' CineNova sluit overeenkomst met Buena Vista International '
Lees ook