Ingezonden persbericht


Landelijke fietsdag

Circa 300 startpunten door heel Nederland

11 mei 2002

Traditiegetrouw vindt op de tweede zaterdag in mei de Landelijke Fietsdag plaats. In 2002 is dat op 11 mei. De fietsroutes staan dit jaar in het teken van 'De rijke historie van stad en dorp'. Het officiële startschot wordt gegeven door oud-profwielrenner Adrie van der Poel.

FIETSEN VOOR HET GOEDE DOEL

Bij zo'n 300 startpunten in Nederland kunt u terecht voor de meest schitterende routes. Een deel van de opbrengst van de verkochte routes gaat naar een goed doel. Tijdens de Landelijke Fietsdag 2001 werd een bedrag van ca. EUR 10.000,- bij elkaar gefietst. Dit bedrag werd geschonken aan de Nederlandse Hartstichting. Het officiële startschot van de Fietsdag wordt gegeven in Harkstede, zo'n 13 kilometer ten oosten van Groningen.

GIRO D'ITALIA

Het is niet toevallig dat het officiële startpunt zo dicht bij Groningen ligt. In deze stad vindt namelijk op 10, 11 en 12 mei de start van de internationale wielerrace Giro d'Italia plaats. Onder de titel 'Festival di Gironingen' wordt in Groningen een groots publieksfestival georganiseerd dat weken duurt. Op zaterdag 11 mei, de dag dat het proloogparcours van de Giro plaatsvindt, verandert Groningen in een bruisend Italiaans toneel, waar van overdag tot 's avonds laat tal van activiteiten worden gehouden. Een leuke afsluiter dus wanneer u in de buurt van Groningen meefietst met de Landelijke Fietsdag!

Deel: ' Circa 300 startpunten landelijke fietsdag door heel Nederland '
Lees ook