Gemeente Weert

15-05-2002

Circus Herman Renz slaat tenten in Weert op

Het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz doet van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei a.s. Weert aan. Het slaat zijn tenten op aan de Graafschap Hornelaan. In totaal worden 6 voorstellingen gegeven.

Circus Herman Renz is een circus van internationale allure. Per voorstelling vinden 1.200 toeschouwers onderdak in de grote circustent. Er zijn de volgende voorstellingen gepland:
* op donderdag 23 mei om 20.00 uur

* op vrijdag 24 mei om 16.30 en 20.00 uur
* op zaterdag 25 mei om 15.00 en 20.00 uur en
* op zondag 26 mei om 14.00 uur.

Tocht door de binnenstad
Om het contact met het Weerter publiek te verstevigen trekt het circus zaterdag 25 mei a.s. door de binnenstad van Weert. Een bonte caravaan van circusdieren (olifanten, paarden), artiesten en muzikanten begint om 12.00 te trekken vanaf het circusterrein aan de Graafschap Hornelaan en gaat via de Biest, de Emmasingel, de Wilhelminasingel, de Van Berlostraat naar de Nieuwe Markt.
Om 12.30 uur wordt het gezelschap daar namens het gemeentebestuur welkom geheten door loco-burgemeester René Verheggen.

Vijfig jaar op de weekmarkt
Vervolgens trekt de stoet verder naar de Markt. Daar wordt een serenade gebracht aan de heer Klaas Zwarthoed. Hij wordt door het gemeentebestuur gehuldigd voor het feit dat hij als vishandelaar al vijftig jaar op de Weerter weekmarkt present is.

Via de Maasstraat trekt de caravaan daarna verder naar de Emmasingel en vervolgens over de Biest en Franciscuslaan weer naar het circusterrein aan de Graafschap Hornelaan.

Deel: ' Circus Herman Renz slaat tenten in Weert op '
Lees ook