Cisco Systems benoemt IBM Global Services tot Global System Integrator

Amsterdam, 15 april 1999 -Cisco Systems en IBM Nederland NV maken bekend dat IBM Global Services vanaf nu wereldwijd volledige end-to-end productondersteuning en diensten levert voor Cisco's netwerkoplossingen als onderdeel van het Cisco-gecertificeerde Global System Integrator-programma. In Nederland worden deze diensten verzorgd door IBM NetWorkStation Services (IBM NWSS), een business unit van IBM Global Services, welke gevestigd is in Utrecht.

Cisco's end-to-end netwerkoplossingen zijn inmiddels bij vele wereldwijd werkende organisaties onderdeel van de strategische bedrijfsmiddelen. De diensten van IBM NWSS zijn opgezet om bedrijven en organisaties te assisteren bij het bouwen en onderhouden van krachtige, op Cisco-technologie gebaseerde, intra- en extranetten. Door systeemintegratie en ondersteunende diensten te leveren voor Cisco-producten, kan IBM assisteren bij het optimaliseren van de beschikbaarheid en het functioneren van deze netwerken.

IBM NWSS levert volledige end-to-end netwerkdiensten, die naadloos aansluiten op hetgeen Cisco met haar SMARTnet®-diensten reeds levert voor een groot aantal van haar eigen producten. De serie oplossingen van IBM omvat netwerkontwerp, bemiddeling bij aanschaf, installatie, systeemintegratie en het beheer van bedrijfsmiddelen. Klanten kunnen daarnaast profiteren van de ondersteunende IBM-diensten, zoals een helpdesk en technische support, onderhoud op dezelfde of de volgende dag en direct contact op de werkplek met specialisten van IBM.

"IBM wil voor alle netwerkoplossingen, zowel afkomstig van IBM als van andere producenten, complete ondersteuning bieden," zegt Jan Carel van Dijk, directeur van IBM NetWorkStation Services. "Informatietechnologie wordt dagelijks complexer voor veel organisaties, terwijl IT eigenlijk niet tot hun kerntaken behoort. Dankzij onze IT-expertise en -vaardigheden kunnen organisaties netwerken op basis van Cisco-technologie aanleggen, onderhouden en optimaliseren. IBM kan als aanspreekpunt dienen voor het contact met de producent, zodat de klanten zich geheel op hun kerntaken kunnen concentreren."

IBM Global Services heeft wereldwijd technische supportcentra voor Cisco-producten geopend. "Vooral organisaties met vestigingen over de hele wereld kunnen profiteren van deze overeenkomst en krijgen een betere toegang tot een brede reeks van diensten," zegt Rene van Bergem, directeur Enterprise LOB van Cisco Systems Nederland. "Wij weten dat een krachtig informatienetwerk onmisbaar is voor het succes van onze klanten. Dankzij de overeenkomst met IBM Global Services kunnen we grote organisaties steunen om hun bedrijfsmiddelen effectiever te gebruiken en concurrentievoordeel te realiseren."

Over Cisco Systems

Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 17.000 werknemers en realiseerde in fiscaal 1998 een totale omzet van 8,46 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op http://www.cisco.com. Voor meer informatie: Bezoek PR contacten.

All contents copyright © 1992--1999 Cisco Systems, Inc. Important Notices and Privacy Statement. Laatst gewijzigd op: 26 maart 1999.

Deel: ' Cisco benoemt IBM Global Services tot System Integrator '
Lees ook