Hewlett-Packard persbericht


CISCO PIX FIREWALL GEÏNTEGREERD MET HP OPENVIEW NETWORK NODE MANAGER

Amstelveen, 22 januari 1999 - Met een vergaande samenwerking met Cisco Systems verstevigt Hewlett-Packard zijn leidinggevende positie op het gebied van beveiliging van netwerken. De samenwerking heeft geresulteerd in de integratie van HP OpenView Network Node Manager met Cisco PIX Firewall door middel van een speciaal hiervoor ontwikkelde module Cisco PIXview. Hiermee zijn de mogelijkheden voor monitoring en beheer van de beveiliging van Inter- en intranet-omgevingen uitgebreid.

De integratiemodule Cisco PIXview maakt een duidelijk onderscheid tussen de werkzaamheden van de securitymanager en de IT-medewerker. Dit aangezien zij zich bezighouden met respectievelijk de beleidsmatige kant van beveiliging en de dagelijkse gang van zaken en uitvoering van het beveiligingsbeleid.

De module maakt het netwerkbeheerders mogelijk om snel en eenvoudig de ernst van verdachte activiteiten te herkennen. Cisco PIXview wordt 'out-the-box' geleverd. Dat wil zeggen dat de gebruiker de module simpel kan installeren.

Cisco PIXview is ontwikkeld door PowerPlay Technologies. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van HP OpenView trainingen, advisering en product-integratie. Meer informatie over PowerPlay Technologies is te vinden op de Internetpagina
https://www.powerplay.com.

HP OpenView biedt gebruikers volledig geïntegreerd beheer van computer-omgevingen met netwerken, systemen, applicaties en databases van ongeacht welke leveranciers. Het HP OpenView-programma omvat complete beheeroplossingen van HP en de meer dan 200 HP OpenView partners. Daarnaast omvat het programma een compleet pakket diensten waarmee IT-ondernemingen serviceniveaus kunnen opwaarderen en hun kosten verlagen.

HP is een van de grootste leveranciers van beheerproducten voor netwerken en systemen. HP OpenView beheert meer dan 100.000 netwerken. Samen met de OpenView partners levert HP beheeroplossingen voor vrijwel alle grote platforms, zoals Microsoft Windows NT, HP-UX en Sun Solaris.

Cisco Systems (Nasdaq: CSCO) is internationaal marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Meer informatie over Cisco is beschikbaar op Internetpagina https://www.cisco.com.

Hewlett-Packard levert één van de breedste productportfolios op het gebied van informatie-technologie. Naast computersystemen heeft HP software, randapparatuur, complete Internet- en intranetoplossingen, communicatieproducten en test- en meetapparatuur. Met 124.600 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

Dit bericht is in het Engels beschikbaar via: NewsDesk

Deel: ' Cisco Pix firewall geintegreerd met HP OpenView Node Manager '
Lees ook