Ingezonden persbericht

Persbericht

Amsterdam, 3 juni 2002

Cisco systems betrekt nieuw kantorencomplex in amsterdam

Nieuwbouw voor Cisco uitgerust met modernste technologie

Cisco Systems betrekt vanaf vandaag haar nieuw gebouwde kantorencomplex in Amsterdam Zuidoost. Daarmee is de eerste fase van de ruim twee jaar geleden aangekondigde nieuwbouwplannen afgerond. Bijna 800 medewerkers nemen in de zomermaanden hun intrek in het nieuwe complex. De Nederlandse verkooporganisatie en Europese afdelingen in Amsterdam betrekken het kantoor in Zuidoost, waar ze de beschikking krijgen over de nieuwste faciliteiten. In het high tech 'Cisco Conference Center' (CCC), bevindt zich een onder andere demonstratielab. Daar toont Cisco in proefopstellingen de technologieën gericht op zowel middelgrote als grote bedrijven en service providers. Vanzelfsprekend zijn de gebouwen voorzien van Cisco's modernste technologie zoals VoIP (Voice over IP; telefoneren met IP-technologie) en een volledig draadloos netwerk met Cisco's aironet-serie.

"We merken dat bedrijven weer willen investeren in de internettechnologieën, die onontbeerlijk zijn voor groei in de toekomst. De verhuizing komt op een goed moment. In ons nieuwe pand kunnen we al onze afdelingen samenbrengen. Dat werkt gemakkelijker voor onze partners en klanten. Zo hebben we alle technologieën zichtbaar gemaakt in het CCC en is de technologie geïntegreerd in onze werkplekken. Zo zijn we ons eigen praktijkvoorbeeld," aldus Edzard Overbeek, algemeen directeur Cisco Systems Nederland.

Het nieuwe kantoor van Cisco Systems is uitgerust met VoIP (Voice over IP). Alle medewerkers hebben de beschikking over een IP-telefoon. Data, spraak en video vinden plaats over één netwerk, wat zowel organisatorische als beheervoordelen oplevert. Denk daarbij aan interne verhuizingen, een elektronische adressengids en besparingen op bekabelingkosten. IP-telefonie samen met een draadloos netwerk maakt het mogelijk dat medewerkers op elke plaats in het kantoor kunnen werken. Dit is mogelijk omdat er overal internetconnectie beschikbaar is en op elke telefoon de juiste persoonlijke instellingen beschikbaar zijn na het inloggen.
De bouw van het Cisco kantoor is in drie fasen opgesplitst. De fasen 1A en B
- twee gebouwen met een oppervlakte van 36.000 verbonden met een derde gebouw van 19.000 m2 -zijn nu afgerond. In plaats van de in 2000 verwachte 1800 nemen 800 mensen hun intrek het gebouw. Door de vertraging in de economie en veranderende marktomstandigheden heeft Cisco minder mensen kunnen aannemen dan twee jaar eerder verwacht. Cisco gaat 1A zelf in gebruik nemen en verhuurt voorlopig de 19.000 m2 van gebouw 1B. In de laatste fase gaat het om nog eens 42.000 m2 oppervlakte (fase 2). Cisco Systems heeft tot 2005 een optie op de grond voor fase 2 en neemt voor het verstrijken daarvan een besluit voor de start van de tweede fase. Indien wenselijk is er in 2005 nog de mogelijkheid de optie te verlengen. Het nieuwe kantorencomplex vervangt de huidige huisvesting van Cisco Systems in Amsterdam Zuidoost en zal onder andere het European Operation Centre, het verkoopteam voor Nederland en de pan-EMEA verkoopteams, Customer Advocacy en Inside sales huisvesten.

Cisco Systems heeft in de nieuwbouw veel aandacht besteed aan de voorzieningen voor de medewerkers, die voor een prettige werkomgeving zorgen. Hieronder een greep uit deze voorzieningen.
- Restaurant - Er is een uitgebreide warme kaart voor de lunch en er is ontbijt verkrijgbaar. Ook in conferentieruimtes kunnen gerechten geserveerd worden.

- Winkel - In het nieuwe pand is een winkel voor dagelijkse gebruiksartikelen en Cisco merchandise. Verder is er een bloemenbezorgdienst aanwezig. Bestellingen die online of telefonisch gedaan zijn, kunnen na sluitingstijd in lockers naast de winkel worden afgehaald.
- Gemaksfaciliteiten voor medewerkers zijn: geldautomaat, schoenreparatie, stomerij, boodschappenbezorgdienst, autowassen en het ontwikkelen van fotorolletjes.

- Fitnessruimte - Tegen een kleine vergoeding kunnen Cisco-medewerkers met hun persoonlijke trainingsschema onder begeleiding aan de slag in de fitnessruimte. Aanvullend kunnen medewerkers massages en fysiotherapiebehandelingen reserveren.

Aan het einde van de zomer, wanneer alle afdelingen over zijn naar het nieuwe pand, viert Cisco Systems de verhuizing met een groot feest voor medewerkers, partners, klanten, pers en andere zakelijke relaties.

Het nieuwe adres:
Cisco Systems International BV
Haarlerbergpark
Haarlerbergweg 13-19
1101 CH, Amsterdam Zuidoost

Telefoonnummers wijzigen. Het centrale telefoon nummer wordt 020 - 357 1000 en het faxnummer 020 - 357 1100. De postbusnummers 22644 en 22978 komen te vervallen; alle overige postbusnummers blijven ongewijzigd.

Over Cisco Systems
Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ruim 36.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2001 een totale omzet van 22,29 miljard dollar. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Nieuws en informatie is beschikbaar via http://www.cisco.nl.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken bedoelt in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

###
Noot aan de redactie:
U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen in ons nieuwe kantoor. Het Cisco Conference Center geeft u inzicht in de toepassingen van de internettechnologieën van Cisco Systems. Mocht u interesse hebben in een bezoek, neem dan contact op via de vermelde perscontacten.

Nota Bene: Het vaste telefoonnummer van PR-manager Karin van Geelen is gewijzigd. Zij is vanaf 3 juni te bereiken op telefoonnummer: 020-357 3412. Haar mobiele nummer is ongewijzigd en blijft 06-2040 8599.

Beeldmateriaal van Cisco's nieuwe kantorencomplex is te vinden op: http://www.edelman-dlv.nl/cgi-bin/pers/beeldkl_dlv.pl?KL63&&nieuws/algemeen Voor beeldmateriaal van afdrukkwaliteit kunt u contact opnemen met Edelman-DLV via onderstaande gegevens.

Perscontact:
Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
telefoon: 020 342 34 12
mailto:kgeelen@cisco.com

Leoni Janssen
Edelman-DLV
telefoon: 023 554 20 30
mailto:leoni@edelman-dlv.nl
www.edelman-dlv.nl/pressroom

Deel: ' Cisco systems betrekt nieuw kantorencomplex in amsterdam '
Lees ook