CITROEN SAXO 538 IS GROOT SUCCES: DUIZEND EXTRA Amsterdam januari 1999

Amsterdam/Hilversum 30 november 1998

Met veel gejuich namen de bekende radiocorryfee Erik de Zwart en een aantal van zijn radio 538-medewerkers de 751ste Saxo 538 in ontvangst. Een bijzondere gebeurtenis, omdat er in eerste instantie 'maar' 750 Saxo 538-en zouden worden geproduceerd. Vanwege het enorme succes van dit bijzondere actiemodel heeft Citroën Nederland er echter nog eens duizend van laten bouwen.

Dat de Saxo 538 inderdaad biedt "wat jij wil" blijkt uit de verkoopcijfers van dit model. Het si nog maar twee maanden geleden dat deze auto op de markt kwam en nu al zijn alle 750 exemplaren verkocht. "De vraag is enorm, daarom laten we er het niet bij die gelimiteerde oplage. Met die duizend extra exemplaren kunnen we Algemeen directeur Roland van Ro van Citroën Nederlanden. De Saxo 538 heeft een opvallend interieur, met een felgekleurde versnellingspook, veiligheidsgordels in vijf verschillende kleuren, blauwe wijzerplaten en een vrolijke blauwe bekleding. Op de achterkant en de zijkanten van de auto springt het Radio 538-logo in het oog. Radio 538-baas Eric de Zwart: " Die auto past bij ons en bij onze luisteraars. Dat blijkt niet alleen uit de kopersgroep overwegend jong is. We hadden natuurlijk al wel gedacht dat de Saxo 538 succesvol zou zijn, maar de uiteindelijke resultaten overtreffen echt onze gezamenlijke verwachtingen. Dit smaakt absoluut naar meer.

De Saxo 538 is verkrijgbaar vanaf 18.990 gulden en is dan voorzien van een 1.0i motor. De versie met de 1.1i motor kost 21.490 gulden, terwijl de sportieve 1.4i uitvoering -met onder andere metallic lak, mistlampen voor, centrale vergrendeling, elektronische ramen voor en stuur-bekrachtiging- voor 25.990 gulden in de showroom staat. De Saxo 538 is leverbaar met een Radio/CD speler die inclusief montage en speakers 538 gulden kost.

_________________________________________________________________

Deel: ' Citroen bouwt duizend extra Saxo 538 - modellen '
Lees ook