Carros

Citroën presenteert C3 in Frankfurt

(23 augustus 2001)

Citroën presenteert als wereldprimeur op de IAA van Frankfurt 2001 de nieuwe Citroën C3, de productieversie van de C3 Lumiere concept car die op de Mondial de l'Automobile 1998 werd gepresenteerd. Deze concept car gaf een eerste indruk van de richting die Citroën kiest met de vormgeving van haar toekomstige model in het B segment. Met de nieuwe Citroën C3 concretiseert Citroën haar ideeën voor de ideale compacte auto.

De Citroën C3 positioneert zich met zijn nieuwe concept en nog niet eerder vertoond flexibel gebruiksgemak op natuurlijke wijze in het Citroën programma tussen Saxo en Xsara. De C3 is opnieuw een voorbeeld van de dynamische vernieuwingstrend die het Citroën-programma typeert en die met name ook in de recent gelanceerde Xsara Picasso en C5 kan worden teruggevonden. De door liet Centre de Creation Citroën ontwikkelde C3 heeft in de eerste plaats een sterke persoonlijkheid met een eigen karakter. Zijn expressieve vorm toont ruimte en oogt sympathiek. Een elektrisch bedienbaar glazen schuifdak van enorme afmetingen reikt tot achter de achterbank en draagt in belangrijke mate bij aan de behaaglijke transparantie in liet interieur.

Intelligente benutting van de ruimte
In de stad en op de weg presenteert de C3 zich als een veelzijdige auto. Zijn innovatieve vormgeving kenmerkt zich door een breedte van 1,67 m en - vooral ook - hoogte van 1,52 m; dit zijn uitzonderlijke maten bij een lengte van 3,85 m. Deze proporties garanderen veel interieurruimte bij compacte buitenafmetingen. De C3 biedt bovendien uitstekende praktische gebruiksmogelijkheden, dankzij een optimaal ruimteaanbod voor zowel de inzittenden als hun bagage. De bagageruimte, met verrassend grote inhoud voor dit marktsegment, is bijzonder praktisch en veelzijdig dankzij het Moduboard, een door Citroën ontwikkelde verdeling van de bagageruimte voor intelligente benutting van de laadruimte.

Veelzijdig gebruiksgemak
De compactheid en wendbaarheid, die de C3 dankt aan de nieuwe elektrische, variabele stuurbekrachtiging, maken hem tot een ideale stadsauto. En dankzij zijn hoge uitrustingsniveau en het uitgebreide aanbod van motoren biedt de C3 het rijplezier en het rijcomfort van een ware reisauto. Met deze eigenschappen markeert de C3 een belangrijke ontwikkeling in dit marktsegment en beantwoordt hij aan de wensen van kopersgroepen die hoge eisen stellen op het terrein van gebruikskosten en milieuvriendelijkheid.

Nieuwe generatie HDi dieselmotoren
De nieuwe dieselmotoren met directe inspuiting, de 1.4 HDi en 1.4 IlDi 6V, zijn liet resultaat van de samenwerking tussen PSA Peugeot Citroën en Ford. Bij de lancering is liet modelprogramma opgebouwd rond vier uitrustingsniveaus en vijf motoren. Er zijn twee dieselmotoren van de lijeuwe generatie met directe inspuiting: 1.4 UDi 50 kW (70 DIN pk) en 1.4 HDi 1 6V 66 kW (92 DIN pk). Er zijn drie benzinemotoren leverbaar: 1.1i 44 kW (61 DIN pk), 1.4i 55 kW (75 DIN pk) en 1.6i 16V 80 kW (110 DIN pk).
Een adaptieve automatische transmissie met sequentiële bediening is leverbaar in combinatie met de 1.4i motor.

Veiligheidsuitrusting op hoog niveau/B>
De C3 biedt een breed pakket van zowel actieve als passieve veiligheidsvoorzieningen dat nog niet gemeengoed zijn in deze klasse. De C3 heeft een bijzonder veilig weggedrag en, al naar gelang de uitvoering, beschikt het remsysteem over ABS, een elektronische remkrachtverdeler en een assistentiesysteem voor noodstops. Deze uitgebreide actieve veiligheidsuitrusting wordt gecompleteerd door zes airbags waarvan twee hoofd-airbags en elektrische bediening van de kindersloten vanaf het dashboard.

Bovendien is de Picasso en de CS worden uitgerust. met regensensor, alarmknipperlichten.

Geheel in lijn met hetgeen Citroën reeds liet zien met haar concept car C3 Lumiere, is de C3 eeii eigenzinnige verschijning, vrolijk, intelligent, veilig en zuinig. Het is een auto met zeer gevarieerde gebruiksmogelijkheden, voor de stad of op de snelweg, voor zakelijk en vrijetijdsgebruik.

De Citroën C3 wordt in 2002 op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

Deel: ' Citroën presenteert C3 in Frankfurt '
Lees ook