Ingezonden persbericht


Persbericht, 18 maart 2013
Track Your Sound

Woensdag 20 maart 19.30-20.30 uur wordt in de luxe theaterzaal van het Spinoza Lyceum in Amsterdam een uniek CKV-project rondom klassieke muziek en film gelanceerd, genaamd Track Your Sound. Met Klokhuispresentator Maurice Lede als spreker, strijkers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en debatleider Joost Hoebink als host. De avond is speciaal voor mogelijke sponsors, scholen en andere samenwerkingspartners.

Wat maakt het project zo uitzonderlijk?
Klassieke muziek valt veelal buiten de belevingswereld van jongeren. Zij zijn vertrouwd met de digitale omgeving en films. In Track Your Sound worden deze werelden verenigd. Binnen dit online lesproject voor het voortgezet onderwijs stellen leerlingen op een website hun eigen film samen uit bestaande, speciaal voor dit project gemaakte filmscnes. Hierin spelen thema's uit hun eigen leefwereld, zoals uitgaan, seksualiteit, familie-/relatieproblemen of verslaving. Bij elke filmscne kiezen de leerlingen zelf klassieke muziek, passend bij het thema. Daarnaast leren ze meer over de muziek. De gehele film wordt daarna met een live strijkkwartet vertoond. Jongeren komen spelenderwijs op een nieuwe en positieve manier in aanraking met klassieke muziek. Dat is belangrijk, want de rijkdom van deze muziek wordt vaak onderschat.

Joop Daalmeijer, voorzitter van Raad voor Cultuur, blogde: Track Your Sound is een project, helemaal passend bij Culturele en Kunstzinnige Vorming en de digitale omgeving anno nu.

Wat is het doel van het project? ⤨

- Jongeren laten ervaren hoe je artistieke keuzes maakt
- Jongeren smaak laten verwerven voor klassieke muziek
- Klassieke musici een nieuw podium geven

- Klassieke muziek dichterbij brengen in de maatschappij

Waarom een lancering?
Het project staat in de steigers, maar moet nog worden geproduceerd en gefinancierd. We creren draagvlak en geloven in de kracht van de beleving. Bij de lancering laten we graag de chemie voelen tussen film en live muziek. We heten marketeers en experts op het gebied van jeugd en kunsteducatie welkom in de theaterzaal van n van de meest kunstgerichte scholen van Nederland. Potentile sponsors bieden we onder andere online exposure aan jongeren. De lancering is ter orintatie voor eventuele samenwerking met allerlei organisaties, informatie over sponsoring en inhoudelijke verdieping. Zoals o.a. een verhaal over jongerencultuur van Klokhuispresentator Maurice Lede. Hij is groot muziekliefhebber en heeft het afgelopen jaar voor Cultura verslag gedaan van de welbekende Top2000.

Datum: woensdag 20 maart 2013
Inloop: 19:00 uur / Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Spinoza Lyceum Amsterdam, Peter van Anrooystraat 8, Amsterdam Het programma duurt 1 uur. Na afloop vindt er een borrel plaats. Toegang is gratis. Aanmelden kan tot vlak voor aanvang online via: www.trackyoursound.nl/lancering-20-maart/

Deel: ' CKV-project rondom klassieke muziek en film gelanceerd '


Lees ook