persbericht

clansman in top tien fd gouden gazellen

utrecht, 24 november 2010 - clansman e-mail media, onderdeel van de clansman groep, de nederlandse leverancier van performance based marketing-diensten, heeft bij de fd gouden gazellen 2010 de negende plaats behaald. het bedrijf realiseerde een omzetstijging van 399%. in de regio utrecht/flevoland is clansman op de derde plaats geindigd in de categorie 'klein'. hiermee wordt erkend dat clansman n van de snelst groeiende bedrijven in nederland is. de feestelijke uitreiking van de gouden gazellen vond gisteren plaats in de schouwburg in almere.

de gouden gazellen worden uitgereikt aan de snelst groeiende ondernemingen per regio in nederland. voor clansman betekent de uitverkiezing de tweede mooie erkenning dit jaar. eerder dit jaar behaalde het bedrijf als n van de snelst groeiende nederlandse technologiebedrijven al de zevende plaats in de deloitte benelux technology fast 50.

clansman is in 2007 opgericht door de samenvoeging van internet-activiteiten van jeroen ligthart en vincent heidinga. het bedrijf maakt een zeer sterke groei door. bij clansman werken inmiddels 30 mensen, verdeeld over kantoren in utrecht, zwolle en zaandam. het bedrijf is gespecialiseerd in het opzetten en uitvoeren van performance based responscampagnes. het bedrijf realiseert tien- tot honderdduizenden inschrijvingen voor nieuwsbrieven en online communities door het uitzetten van responscampagnes via e-mailmarketing met eigen- en partnerbestanden, via webtraffic van eigen- en partnerwebsites en door inkoop via adwords en social media.

clansman is uitgever van een groot aantal websites rond de thema's 'voordeel', 'korting' en 'prijsvragen' waaronder uitmetkorting.nl. eerder nam clansman deze url over voor een bedrag van 225.000,-, mogelijk de hoogste overnameprijs voor een url in nederland dit jaar. hiermee heeft clansman in een half jaar een omzet gerealiseerd van ongeveer 383.000,-. met eigen e-mailbestanden bereikt het bedrijf ongeveer 1.500.000 consumenten. clansman werkt onder meer voor tnt, thomas cook, men@work, vakantieveilingen.nl en macintosh retail groep. de verwachte jaaromzet voor 2010 bedraagt 3,2 miljoen euro.

"We zijn erg blij met deze tweede uitverkiezing na onze zevende plaats in de Fast 50", zegt Jeroen Ligthart, directeur van Clansman. "De waardering die we nu ontvangen voor het feit dat we ondanks de economische crisis in de afgelopen drie jaar zo zijn gegroeid, voelt erg goed. Het onderstreept onze innovatieve en onderscheidende aanpak." Clansman breidt de activiteiten momenteel verder uit naar Europa. In het eerste kwartaal van 2011 start het bedrijf in Duitsland.

(377 woorden)

Deel: ' Clansman in top tien FD Gouden Gazellen '


Lees ook