Ingezonden persbericht


Persbericht

4 september 2001

ClarITeam breidt activiteiten uit naar VS
~ na Europa kan ook Amerika kennis maken met unieke benadering voor het meten van bedrijfsprocessen ~

ClarITeam beweegt tegen de trend in en gebruikt de recente investeringsronde van 14.4 miljoen Euro om de Amerikaanse markt te betreden en organisaties aldaar haar unieke oplossing aan te bieden voor het meten van de impact van IT investeringen op hun bedrijfsresultaten.

ClarITeam streeft ernaar om de druk bij het management te verlichten, door antwoord te geven op bedrijfsvragen zoals de invloed van fluctuaties in het verkooporderproces op de bedrijfsinkomsten. Ook legt het bedrijf zich toe op het verstrekken van statistieken die het management kunnen helpen bij het nemen van integratiebeslissingen over IT systemen tijdens fusies en acquisities.

Met haar Visibility® service, verzamelt ClarITeam gegevens van verschillende bronnen en analyseert deze informatie vervolgens in haar e-Service center. De rapporten die Visibility produceert, beantwoorden de bedrijfsvragen die gerelateerd zijn aan de onderliggende IT infrastructuur van een organisatie. Deze informatie, die via een webbrowser toegankelijk is, stelt de CIO en andere managementleden in staat om betere strategische beslissingen te nemen, kosten te reduceren en het functioneren van de belangrijkste bedrijfsprocessen te verbeteren.

"In de VS wordt een steeds grotere nadruk op Quality of Service gelegd," zei Rick Kuhs, COO van ClarITeam Corporation USA. "Met onze oplossing komen we tegemoet aan de lastige problematiek waarvoor Fortune 1000 bedrijven zich geplaatst zien, namelijk dat ze weinig inzicht hebben in de invloed van IT op bepaalde bedrijfsbrede bedrijfsprocessen. Aangezien in Europa al een sterk klantenbestand de vruchten van de Visibility® service plukt, ben ik ervan overtuigd dat ClarITeam haar succes in Amerika zal voorzetten."

"Aangezien 60 procent van de Fortune 1000 bedrijven de hoofdvestiging in Amerika heeft, is het voor ClarITeam van groot belang om ook hier een sterke aanwezigheid op te bouwen," zei Nicolas Kourim, CEO van ClarITeam. "Aangezien onze klanten wereldwijde naamsbekendheid genieten, is het essentieel dat wij hen ook internationaal kunnen ondersteunen. Bij deze strategische wereldwijde expansie ontvangen we sterke ondersteuning van onze investeerders."

ClarITeam Corporation is een volledige dochter van ClarITeam SA met het hoofdkantoor in Parijs. Met de opening van een hoofdkantoor in Orange County, CA, en een tweede kantoor in New York, zet ClarITeam voet op Amerikaanse grond. Naar voorbeeld van het bestaande e-Service center in Londen, zullen de Amerikaanse klanten ondersteund worden vanuit een e-Service center in Orange County.

(394 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ClarITeam
ClarITeam meet en evalueert hoe de IT binnen een bedrijf bijdraagt aan de bedrijfsresultaten. Deze continue informatievoorziening voor senior business- en IT medewerkers stelt een bedrijf in staat om:
- betere strategische beslissingen te nemen

- onnodige kosten en investeringen te reduceren
- de productiviteit en prestaties van kritische bedrijfsprocessen te vergroten
- IT diensten en -infrastructuur vanuit het bedrijfsperspectief te beheren
Deze service is gebaseerd op een unieke methode voor het verzamelen en weergeven van IT indicatoren die zowel voor IT als business afdelingen begrijpelijk en bruikbaar zijn.

ClarITeam werd in 1999 opgericht als eerste onafhankelijke Quality of Service provider die IT meet vanuit het bedrijfsperspectief. Sindsdien is het bedrijf gegroeid met diverse vestigingen in grote Europese markten en in Amerika. ClarITeam is opgericht met investeringsgeld van Franse investeerders als Innovacom (France Telecom) en Dassault Developpement, later gevolgd door Sofinnova US, Apax Partners, Viventures en IDG Ventures.

Voor verdere informatie over de diensten van ClarITeam, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.clariteam.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview, kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven of Jane Timmermans van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 0031 (0) 43-356 69 56Fax: 0031 (0) 43-356 69 55 E-mail: yvonnev/janet@lewispr.comwww.lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com

Zoekwoorden:

Deel: ' ClarITeam breidt activiteiten uit naar VS '
Lees ook