Ingezonden persbericht


Persbericht
CLARITY MAAKT TELEFONEREN MOGELIJK VOOR SLECHTHORENDEN

Hoofddorp, maart 2004 --- Plantronics, marktleider in communicatie-headsets, heeft een nieuwe werkmaatschappij opgericht, Clarity, die zich zal richten op telecommunicatie voor slechthorenden. De eerste producten voor deze doelgroep worden nog deze maand verwacht. Ze zullen bestaan uit een serie gehoorverbeterende apparaten voor gebruik met bestaande telefoons. Daarnaast komt Plantronics met een aantal speciaal ontworpen telefoons voor gehoorgestoorden.

In een wereld die niet meer zonder telefoon kan, ziet Clarity duidelijk de behoefte van een groeiend deel van de bevolking aan producten die makkelijk in het gebruik zijn en aan die wensen tegemoet komen. In Nederland en België zijn er naar schatting enige honderdduizenden mensen die aangeven te kampen te hebben met een afnemend gehoor, hoewel het aantal waarschijnlijk nog veel hoger ligt omdat veel mensen niet toegeven dat hun gehoorvermogen achteruit gaat. Dat betekent dat een aanzienlijk deel van de bevolking niet in staat is gebruik te maken van een volledig ingeburgerde voorziening als telefoneren.

Clarity's ontwerpers maken producten die tegemoet komen aan de diverse wensen van mensen met hoorproblemen. Mensen met een lichte vorm van doofheid hebben soms moeite gesproken tekst te volgen, vooral in lawaaiige omgeving. Zij gebruiken zelden hulpmiddelen als gehoorapparaten. Mensen met een gevorderde doofheid hebben moeite een gesprek te volgen zonder gehoorapparaat. Vaak missen zij tonen met een hoge frequentie zoals de 's', 'sh', 't', 'k', 'p' en 'f'. Clarity producten rekenen af met deze problemen door het versterken en verhelderen van de stem aan de andere kant van de lijn waardoor ook slechthorenden kunnen telefoneren.

Carsten Trads, president van Clarity, zegt: "We leven in een steeds rumoeriger wereld en mensen krijgen op steeds jeugdiger leeftijd te maken met gehoorproblemen. Dat maakt de vraag naar betaalbare en handige aangepaste telefoons steeds groter. Met de oprichting van Clarity hebben we een aantal problemen gerubriceerd waarvoor we specifieke oplossingen op de markt zullen brengen. Onze missie sluit loepzuiver aan op die van Plantronics bij het ontwikkelen van producten die communicatie verbeteren, thuis, op het werk en mobiel. Dit jaar belooft een opwindend jaar te worden met een serie opmerkelijke nieuwe producten."

Voor meer informatie en foto's:
Lubbers & De Jong B.V.
Peter Keijzer
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
t.: (00 31) (0)20 421 05 65
e.: peter@l-dj.nl

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht headset in 1962 en wordt gezien als wereldmarktleider op het gebied van communicatieheadsets. Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers. Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt in films en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en heeft vestigingen in 20 landen. Er werken in totaal 2500 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.

Deel: ' Clarity maakt telefoneren mogelijk voor slechthorenden '
Lees ook