Clip-board: modulair bench, tafel en picnic concept


Een nieuwe twist op een klassiek thema door Patrick Kusters

DEN HAAG, 20160615 -- Voor deze 'Clip-board' serie, heeft Patrick Kusters één van de oudste bouw principes omarmd en vertaald naar een ingenieus systeem voor de tafels en banken, gebaseerd op de basisprincipes van de zwaartekracht om te komen tot structurele stabiliteit. De Clip-board serie is een totaal concept en bestaat uit een (modulaire) tafel, bank en picknicktafel, onderling te combineren. Het tafelblad en de zitbank zijn opgebouwd uit afzonderlijke planken van duurzaam FSC-gecertificeerd hardhout  (voor binnen- en buitengebruik) eenvoudig af te breken en op te bergen. De trapeziumvormige schragen zijn verkrijgbaar in mat wit of zwart poedercoat of geborsteld RVS.

Clip-board designer Patrick Kusters (Tegelen 1972) is een hands-on ontwerper kenmerkend door vooral strakke lijnen, archetypische vormen van bedrieglijke eenvoud. Hij ontwerpt in de werkplaats. Hij schetst, zaagt, buigt, schaaft, slijpt en last. 

"Met mijn ontwerpen probeer ik te verassen, inspireren en veelvuldig gebruik aan te moedigen. Niets meer, maar zeker niets minder "

Voor Lonc ontwikkelde hij het Clip-board concept, een helder modulair uit te breiden serie uitwisselbare elementen.

Lonc ontwerpt tijdloze producten met een lange lifecycle. Dit komt tot uiting in de vormgeving: eenvoudige curves en subtiele bewegingen. Onze producten hebben van alles nèt genoeg om te overtuigen. Ingetogen en toch nadrukkelijk aanwezig. Hoe vaker je ernaar kijkt, hoe duidelijker je het ziet. Het is als met goede muziek. De eerste keer dat je het hoort heeft het ‘iets’. Je weet nog niet wat. Je blijft luisteren. Het wordt steeds beter. 

Loncgelooft in lange termijn-waardecreatie enin de uniciteit van haar producten: authentiek. organisch, duurzaam, modern, tijdloos en made in Holland.


Deel: ' Clip-board modulair bench, tafel en picnic concept '
Lees ook