CMG


7 juni 2002

CMG en sopra groep starten joint venture voor ontwikkeling van informatiesystemen voor banken en financiËle instellingen

Nieuwe systemen voorbereid op Basel II, hervorming van de ECB en de International Accounting Standards

CMG plc, wereldwijd leverancier van ICT-oplossingen en -diensten, en het in Parijs gevestigde bedrijf Sopra Groep, aanbieder van consulting- en IT-diensten in Europa, zijn een joint-venture aangegaan. De joint-venture richt zich op de gezamenlijke ontwikkeling van informatiesystemen voor banken en financiële instellingen, die zijn voorbereid op de nieuwe normen voor het beheersen van financiële risico's zoals vastgelegd in het Basel II Akkoord, de hervorming van de ECB en de overgang naar de International Accounting Standards (IAS). De joint-venture zal in het derde kwartaal van 2002 van start gaan en - in samenwerking met de beide moederbedrijven - een breed aanbod aan advies, oplossingen en gerelateerde diensten aanbieden voor zowel bestaande als nieuwe klanten over de gehele wereld. De joint-venture zal in eerste instantie opereren vanuit het CMG-kantoor in Londen. Naar verwachting zullen op termijn vestigingen worden geopend in de overige grote Europese financiële centra.

Het Basel II akkoord definieert nieuwe normen voor het beheersen van financiële risico's, voornamelijk kredietrisico's. Deze normen leiden tot nieuwe procedures voor capital adequacy en zullen daarom van grote invloed zijn op alle informatiesystemen die worden gebruikt door banken en financiële instellingen. Door de hervormingen van de Europese Centrale Bank wijzigt de rapportage die door banken dient te worden vervaardigd teneinde informatie op ECB-niveau te kunnen consolideren. De door de IAS aanbevolen procedures, die op dit moment door de Europese Unie worden gevalideerd, zijn gericht op harmonisatie in 2005 van de wijze waarop geconsolideerde verslagen worden gepresenteerd door beursgenoteerde bedrijven. Deze combinatie van veranderingen en aanpassingen van regelgeving en procedures vereist een veel grotere consistentie van de systemen die door banken binnen al hun internationale vestigingen worden gebruikt.

Cor Stutterheim, CEO van CMG plc: "Terwijl verplichte rapportage, capital adequacy en risk management de afgelopen jaren steeds belangrijker zijn geworden voor financiële instellingen, creëert het proces dat is gestart door het Basel II akkoord belangrijke uitdagingen voor de financiële gemeenschap. Financiële instellingen zullen nieuwe systemen nodig hebben die doordringen tot de kern van de beheersingsprocessen die elk onderdeel van hun bedrijfsvoering ondersteunen. CMG en de Sopra Groep beschikken over grote kennis, vaardigheden en uitgebreide klantenrelaties in deze markt. Door de bundeling van onze expertise zullen we onze huidige en toekomstige klanten tijdig een eersteklas oplossing kunnen bieden die hen in staat stelt aan de nieuwe criteria te voldoen en de gestelde deadlines te halen."

Pierre Pasquier, Voorzitter van de Sopra Groep, voegt daar aan toe: "De joint-venture tussen Sopra Groep en CMG zal ons in staat stellen om op dit gebied snel een marktleiderspositie in Europa te verwerven, door een state-of-the-art serie oplossingen te bieden die voldoet aan de nieuwe regelgeving voor banken. Er is hier sprake van echte synergie: technisch, operationeel, commercieel en geografisch. Dit biedt beide bedrijven een grote kans om niet alleen Europese, maar ook bredere wereldwijde ambities te realiseren bij zowel bestaande als nieuwe klanten."

CMG en de Sopra Groep in de financiële sector
CMG en Sopra Groep vullen elkaar sterk aan, niet alleen op het gebied van bedrijfsactiviteiten, maar ook wat betreft technologie en geografische dekking. Beide hebben een marktleiderspositie verworven op het gebied van toepassingen voor verplichte rapportage en risk managementapplicaties.


· CMG genereert meer dan 30% van haar inkomsten uit ICT-diensten in de financiële sector. De onderneming heeft ruime expertise opgebouwd op het gebied van risk management en verplichte rapportage in onder andere Duitsland, waar het bedrijf meer dan 500 klanten heeft in de financiële sector, en in het Verenigd Koninkrijk en Ierland waar het meer dan 120 klanten heeft. CMG is daarnaast een belangrijke speler in de financiële sector in de Benelux en Azië-Pacific en heeft voor Europese klanten applicaties ondersteund in andere delen van de wereld.

· Sopra Groep is al meer dan 30 jaar een belangrijke speler in de financiële sector en genereerde hieruit in 2001 32% van haar omzet. Meer dan 1.500 van de personeelsleden van het bedrijf houden zich bezig met deze markt en bedienen een portfolio van meer dan 500 klanten in Frankrijk. De onderneming heeft daarnaast meer dan 100 klanten in de financiële sector in andere Europese landen, hoofdzakelijk geconcentreerd in Zwitserland, België, Luxemburg, Spanje en Italië. Sopra Groep heeft een uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van oplossingen voor verplichte rapportage door banken en is marktleider op dit gebied in de landen waarin het opereert.
Over CMG
CMG, opgericht in 1964, werkt binnen lange termijnrelaties nauw samen met haar klanten om voor hen succes te genereren. CMG is een wereldwijde ICT-leverancier en levert diensten op het gebied van Mobile Business, Advanced Security, Business Process Outsourcing en Advanced Payroll Solutions. De combinatie van deze expertises zorgt voor een aantrekkelijke propositie voor ondernemingen die het mobiele kanaal willen toevoegen aan hun operaties en marketingstrategieën. CMG bevindt zich in het hart van de bedrijfskritische activiteiten van haar klanten en combineert daarbij branchekennis, technische expertise en praktijkgerichte innovatie. Met meer dan 13.000 werknemers implementeert en ondersteunt CMG applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit meer dan 20 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en Amsterdam.

Over de Sopra Groep
Sopra Groep, een onafhankelijke onderneming die in 1968 is opgericht, is een van de leidende aanbieders van consulting- en IT-diensten in Europa. De Sopra Groep biedt een onderneming alles aan, die haar activiteiten verder wil ontwikkelen en haar systemen wil voorbereiden op de toekomst. De Sopra Groep behoort tot de toptien van Franse IT-services ondernemingen, heeft zijn hoofdkantoor in Parijs en heeft sinds 1990 een beursnotering in Parijs. De Groep behaalde een omzet van EUR 516 million in 2001 en heeft een gemiddelde groei van 27% laten zien in de laatste vier jaar. Met 6.000 medewerkers biedt de Sopra Groep een compleet pakket van oplossingen en diensten aan: van het voorbereiden van de evaluatie van strategische projecten hoog in de waardeketen, tot het uitvoeren van grootschalige systeemintegratieprojecten, daarbij optimaal toegevoegde waarde behalend van nieuwe technologieën, zoals internet. Expertisegebieden zoals de financiële sector, waarin de voortdurende ontwikkeling van oplossingen en diensten voor een wereldwijde markt de groei van de klanten garandeert, en de dochteronderneming van de Groep, Axway in EAI, (Enterprise Application Integration), die haar activiteiten systematisch uitrolt, en haar complete aanbod van 'inter-applicatie uitruil oplossingen' op de wereldwijde markt, duiden op de internationale ambities van de onderneming. Internationale expansie is een van de belangrijkste strategische doelen van de Sopra Groep, die zij voornamelijk nastreeft door acquisities in de belangrijkste Europese landen. Website: http://www.sopragroup.com

Deel: ' Cmg en sopra groep starten joint venture voor ontwikkeling van infor.. '
Lees ook