CMG introduceert nieuw specialisme onder de naam Integrated Solutions

Samenwerking specialisten leidt tot toegevoegde waarde voor klanten en businesspartners

Amstelveen, 8 april 1999 - CMG Finance in Amstelveen heeft het nieuwe specialisme Integrated Solutions (IS) geïntroduceerd. De nieuwe business unit die zich bezig houdt met Integrated Solutions richt zich op de snelgroeiende markt voor nieuwe media en beschikt daartoe over een Multimedia & Internet Competence Centre waar planmatig research & development worden verricht die ten dienste staan van alle CMG-vestigingen. Integrated Solutions bundelt de drie bestaande specialismen Management Consultancy, System Development en Advanced Technology. Bij de unit IS werken op dit moment 74 experts uit de vier bovengenoemde specialismen samen in multi-disciplinaire teams. Dankzij de samenwerking tussen deze experts kan CMG toegevoegde waarde bieden voor haar eigen oplossingen én voor oplossingen van haar businesspartners.

Een deel van de specialisten van IS houdt zich bezig met nieuwe media, met name vormgeving, communicatie, beeld en geluid, ergonomie, didactiek en Internet-techniek, bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van computer based trainingen, productpresentaties en het bouwen en onderhouden van geavanceerde Internet-, intranet- en extranet-toepassingen. De specialisten verrichten daarnaast in een Multimedia & Internet Competence Centre op planmatige basis research en development-activiteiten. De R&D-inspanningen staan ten dienste van alle CMG-vestigingen. Deze aanpak heeft onder andere het belangrijke voordeel dat de aanschaf van vaak kostbare state-of-the-art producten slechts op één punt binnen de organisatie plaats hoeft te vinden.

De specialisten van Integrated Solutions denken en werken grensoverschrijdend, wat aantrekkingskracht heeft op consultants binnen en buiten CMG. Het werkterrein van de divisie is Europa. CMG wil met de nieuwe divisie een aantal doelen bereiken: CMG-consultants krijgen de gelegenheid om zich te specialiseren; businesspartners kunnen met de adviezen van deze specialisten hun klanten toegevoegde waarde bieden; klanten van CMG zelf ervaren met de experts en de oplossingen van IS meer toegevoegde waarde en tot slot: CMG kan beter reageren op verzoeken uit de markt om nieuwe producten in het assortiment op te nemen.

Volgens Peter de Jong, Managing Director, zal de nieuwe unit Integrated Solutions sterk groeien: "De vraag naar oplossingen en experts op het gebied van informatie- en communicatietechnologie is groot, omdat ICT niet langer alleen ingezet wordt voor efficiency, maar vooral ook om een voorsprong te nemen op de concurrentie."

Naast een team voor nieuwe media bestaan er binnen Integrated Solutions ook teams die specifiek gericht zijn op toepassingen voor de financiële wereld. Zij leggen zich toe op de ondersteuning en verkoop van bewezen oplossingen in deze branche, onder andere een eurotool en partneroplossingen op het gebied van leasing, elektronisch bankieren, vermogensbeheer, leaseconstructies en effecten.

CMG
CMG is een toonaangevende Europese IT-Services Groep, die zakelijke IT-diensten levert in de vorm van consultancy, systeemontwikkeling, software-applicaties en informatieverwerking. CMG is opgericht in 1964 en is internationaal actief vanuit haar Europese bases in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. CMG implementeert en ondersteunt applicaties voor klanten over de gehele wereld. De Groep is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en Amsterdam.

CMG levert kennis, producten en oplossingen aan de financiële sector, handel, transport en industrie, telecommunicatie-, media-, energie- en nutsbedrijven en overheid. Een groeiend aantal diensten op het gebied van informatieverwerking en andere beheersdiensten wordt geleverd waaronder salarisverwerking, personeelsinformatiesystemen, beheer van call centers en netwerken.

Deel: ' CMG introduceert nieuw specialisme Integrated Solutions '
Lees ook