Ingezonden persbericht

Universiteit Maastricht
Persbericht
03.08.2001
049

Uitreiking tijdens opening Academisch Jaar
CMG IT-Award toegekend aan bureau MUNDO van UM

Het bureau MUNDO van de Universiteit Maastricht (UM) heeft voor het samenwerkingsprogramma met de zwarte Zuidafrikaanse universiteit Technikon Northern Gauteng de IT Award van ICT-onderneming CMG toegewezen gekregen. De Award wordt vanmiddag uitgereikt door de heer H. Mollevanger van CMG tijdens de opening van het Academisch Jaar.

CMG stelt jaarlijkse een bedrag van 50.000 gulden beschikbaar voor vernieuwende IT-projecten in ontwikkelingslanden. Vorig jaar ging de Award naar Artsen zonder Grenzen. De TNG zal het geld besteden aan een nieuw computerproject, waarin ICT-verbindingen worden gebruikt om de relaties te versterken tussen de TNG en werkgevers in Zuid-Afrika. Ook maakt de Award het mogelijk dat studenten van de TNG zich beter kunnen voorbereiden op ICT-toepassingen en zich beter kunnen profileren op de arbeidsmarkt.

De samenwerking tussen MUNDO en TNG wordt gesteund door de Nederlandse overheid en heeft als doel de TNG, na de apartheidsperiode in Zuid Afrika, te positioneren als een vooraanstaand onderwijs- en onderzoeksinstituut. Het gaat er voornamelijk om zwarte studenten op te leiden tot academici die een prominente rol zullen gaan innemen in de wederopbouw van Zuid-Afrika in politiek, economisch en cultureel opzicht.

CMG
CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatietechnologie (ICT) groep, met een leidende positie in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in oplossingen voor draadloos dataverkeer. CMG levert haar diensten en oplossingen binnen een breed scala aan markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, petrochemische industrie, utilitybedrijven, retail, productiebedrijven en overheden.

Deel: ' CMG IT-Award toegekend aan bureau MUNDO van UM '
Lees ook