CMG Maastricht breidt activiteiten verder uit

Maastricht, 29 december 1998

Per 1 januari aanstaande breidt CMG Maastricht haar activiteiten in de regio Limburg verder uit. Er worden twee aparte regionale divisies opgericht; enerzijds voor de marktsegmenten financiële dienstverlening en overheid, en anderzijds een divisie die zich richt op klanten binnen de industrie en de telecommunicatie. Aan het hoofd van elke divisie staat een marktverantwoordelijke directeur. Directeur van de divisie die zich richt op de financiële markt en op overheidsinstellingen is Menno Riemersma. Voor de andere divisie is Klaas de Graaf verantwoordelijk.

Het afgelopen jaar is voor CMG Maastricht, dat voornamelijk opereert binnen de provincie Limburg, bijzonder succesvol verlopen. Er is een aanzienlijke uitbreiding van de klantenportefeuille gerealiseerd, met name in de sector industrie en telecommunicatie. In deze sectoren mocht CMG Maastricht onder meer DSM, NedCar, Libertel en Mercedes-Benz als nieuwe klant verwelkomen. Zo was CMG voor deze laatstgenoemde klant nauw betrokken bij de realisatie van het Europese callcenter (MB CAC).

De vestiging CMG Maastricht is in juli 1997 van start gegaan met ongeveer 30 medewerkers. Inmiddels is dit aantal toegenomen tot 130 medewerkers en naar verwachting zal dit aantal binnen een jaar verdubbelen. Voor CMG Maastricht is dit mede de aanleiding geweest om de structuur van de organisatie meer af te stemmen op de marktsituatie. Hierdoor is de vestiging van CMG in Maastricht in staat haar klanten nog beter van dienst te zijn en verder bij te dragen aan het succes van haar opdrachtgevers. CMG Maastricht blijft gevestigd in het gebouw Europahaven aan de Dokter Nevenstraat.

De CMG-vestiging in Limburg past binnen de regiofilosofie van CMG. Hierdoor is CMG in staat om haar dienstverlening dicht bij haar klanten aan te bieden. Daarnaast betekent een vestiging buiten de Randstad dat CMG toegang krijgt tot een arbeidsmarkt die anders moeilijk toegankelijk is. Daarnaast levert CMG een positieve bijdrage aan het mobiliteitsprobleem door het aanbieden van een werkomgeving dicht bij huis.

CMG is één van de weinige gerenommeerde automatiseringsbedrijven die concreet gestalte geeft aan haar regiobeleid. Om aan de groeiende vraag naar systeemontwikkeling en technische informatica te kunnen voldoen vormen opleiding, training en management development van (nieuwe) medewerkers een belangrijk onderdeel van het beleid van CMG. Daarom biedt de CMG Academie diverse trainingsprogrammas aan voor afgestudeerde HBOers, academici en ervaren ICT-ers die zich verder willen ontwikkelen en bekwamen.

Naast regionale vestigingen kent CMG in Nederland de marktgespecialiseerde sectoren CMG Finance, CMG Trade, Transport & Industry, CMG Telecommunications & Utilities, CMG Overheid en CMG Bedrijfsinformatiesystemen. CMG heeft hoofdkantoren in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam en regiovestigingen in Alkmaar, Arnhem, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht en Woerden.

Deel: ' CMG Maastricht breidt activiteiten verder uit - 3079 '
Lees ook