CMG Noord-Nederland opent vestiging in Leeuwarden met seminar over Internet

Amstelveen, 6 april 2000 - CMG Noord-Nederland heeft een vestiging geopend in Leeuwarden. CMG Noord-Nederland - dat al meer dan tien jaar haar klanten in de Noordelijke provincies bedient vanuit Groningen - verwacht banken, verzekeringen en overheid in Friesland nu dichter in de buurt nóg beter van dienst te kunnen zijn. Momenteel zijn al ruim 60 consultants in Leeuwarden en omgeving actief. CMG verwacht ook met deze nieuwe vestiging op korte termijn een forse groei te kunnen realiseren.

De vestiging van CMG in Leeuwarden is één van de vele regiokantoren van CMG en past binnen de regiofilosofie van het bedrijf. Naast Leeuwarden, heeft CMG regiokantoren in onder andere Arnhem, Maastricht, Eerbeek, Woerden, Eindhoven, Groningen, Enschede, Almere en Alkmaar. Daarmee beoogt CMG enerzijds haar klanten dicht bij huis te kunnen bedienen, terwijl zij ICT-specialisten en -consultants tevens de mogelijkheid biedt een uitdagende loopbaan in de buurt van hun woonplaats te hebben. Door laatstgenoemde verkreeg CMG de afgelopen jaren beduidend beter toegang tot regionale arbeidsmarkten.

CMG Noord-Nederland ging in 1987 van start met 15 medewerkers. Inmiddels is CMG Noord-Nederland uitgegroeid tot ruim 400 medewerkers.

Internetseminar
Ter gelegenheid van de officiële opening van haar vestiging in Leeuwarden, organiseerde CMG Noord-Nederland vandaag, donderdag 6 april , een Internetseminar over e-commerce, beveiliging en wireless banking, gericht op bestuurders en managers bij bedrijfsleven en overheid. Het seminar vond plaats in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden. Medewerking werd verleend door de Commissaris der Koningin van de provincie Friesland, drs. E.H.T.M. Nijpels en door drs. B. Tiggelaar, auteur van de managementbestseller "Internet Strategie". Twee onderwerpen, samenhangend met Internet, kregen bijzondere aandacht:

* Informatiebeveiliging: Dienstverlening via Internet gaat gepaard met privacy gevoelige informatie en met betalingen. De beveiliging hiervan speelt een belangrijke rol bij de verdere ontwikkeling van e-commerce.
* Wireless Application Protocol: Wireless banking en Internet via de mobiele telefoon.

CMG
CMG is een toonaangevende Europese ICT-dienstverlener , die consultancy, systeemontwikkeling en integratie, software-applicaties en informatieverwerking levert. CMG is opgericht in 1964 en is internationaal actief vanuit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. CMG implementeert en ondersteunt applicaties voor klanten over de gehele wereld. Tot de Groep behoort ook CMG Telecommunications. Dit is een wereldwijd opererend bedrijfsonderdeel dat producten levert voor mobiele telecommunicatie, met supportcentra in Europa, Amerika, China en Singapore. De Groep is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en Amsterdam.
Het bedrijf levert verder kennis, producten en oplossingen aan de financiële sector, handel, transport en industrie, telecommunicatie-, media-, energie- en nutsbedrijven en overheid. Daarnaast geniet CMG bekendheid als een aanbieder van een groeiend aantal services op het gebied van informatieverwerking en andere beheersdiensten, waaronder salarisverwerking, personeels-informatiesystemen, beheer van call centers en netwerken. Meer informatie over CMG kunt u vinden op http://www.cmg.nl.

Deel: ' CMG Noord-Nederland opent vestiging Leeuwarden met seminar '
Lees ook