CMG


CMG ontwikkelt interactieve software en website voor PandaDroom, de nieuwe attractie van de Efteling

Amstelveen, 19 juni 2002 - CMG heeft de website ontwikkeld (www.wnf.nl/pandadroom) en software verzorgd voor PandaDroom, de nieuwe attractie van de Efteling die in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds tot stand is gekomen. Deze attractie neemt met behulp van geavanceerde animatie en computertechnieken de bezoeker mee op een bijzondere reis door de natuur. De software die CMG heeft ontwikkeld is voor 'de Dierenwereld', het creatief en kwalitatief hoogwaardig edutainmentcentrum dat bij de attractie hoort. CMG is founding partner van de attractie en tevens voor de komende drie jaar sponsor.

In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds brengt de Efteling dit seizoen een nieuwe attractie: PandaDroom. In PandaDroom maakt de bezoeker samen met een panda een spannende 3D-wereldreis door de natuur van Moeder Aarde. Een reis die alle zintuigen beroert en die de bezoeker weer in contact brengt met de natuur met als doel de mensen en dieren dichter bij elkaar te laten komen. Als dat lukt is de droom van de panda werkelijkheid geworden.

De attractie bestaat onder meer uit een volledig computergeanimeerde 3D-film met omgevingseffecten. Het doel is dat bezoekers zich gaan identificeren met de dierkarakters uit de film en zich meer betrokken gaan voelen met de natuur.

Voor het realiseren van de Dierenwereld van PandaDroom is uitgebreid gebruik gemaakt van geavanceerde informatietechnologie. Multimediaspecialisten van CMG hebben creatieve applicaties samengesteld, waarin films, animaties en spelletjes een belangrijke rol spelen. Op deze manier kunnen de bezoekers spelenderwijs met de dieren uit de 3D-film en het werk van het Wereld Natuur Fonds kennismaken.

In de Dierenwereld van PandaDroom kan de bezoeker een digitale foto van zijn gezicht laten maken, waarna deze in een aantal fasen verandert in een dier naar keuze ('morphing'). Zodra klaar, kan de bezoeker meer van de leefomgeving van het dier te weten komen. De morfplaat kan hij of zij ophalen via de gemailde URL. Om de morf te kunnen maken heeft CMG state-of-the-art gezichtsdetectiesoftware ontwikkeld, alsmede de grafische interface en de algehele integratie van de verschillende onderdelen verzorgd.

CMG
CMG, opgericht in 1964, werkt binnen langetermijnrelaties nauw samen met haar klanten om voor hen succes te genereren. CMG is een wereldwijde ICT-leverancier en levert diensten op het gebied van Mobile Business, Advanced Security, Business Process Outsourcing en Advanced Payroll Solutions. De combinatie van deze expertises zorgt voor een aantrekkelijke propositie voor ondernemingen die het mobiele kanaal willen toevoegen aan hun operaties en marketingstrategieën. CMG bevindt zich in het hart van de bedrijfskritische activiteiten van haar klanten en combineert daarbij branchekennis, technische expertise en praktijkgerichte innovatie. Met ongeveer 13.000 werknemers implementeert en ondersteunt CMG applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in meer dan 20 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en Amsterdam. Voor meer informatie zie www.cmg.com

Deel: ' CMG ontwikkelt interactieve software en website voor PandaDroom '
Lees ook