CMG sluit samenwerkingsovereenkomst met Genesys

Partnership vormt basis voor implementatie van gezamenlijke projecten op het gebied van computer/telefonie-integratie

Amstelveen, 29 januari 1999 - CMG heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met Genesys, een toonaangevend leverancier van software voor koppeling van computersystemen en telefooncentrales binnen call center omgevingen. Met deze software kunnen call centers hun service voor externe klanten en call centeragenten maximaliseren. Door deze samenwerkingsovereenkomst wordt CMG een 'Preferred Integrator' en een implementatiepartner voor projecten van Genesys bij lokale en internationale call centers met Nederlandse opdrachtgevers. Dankzij deze overeenkomst met Genesys kan CMG haar geavanceerde oplossingen op het gebied van call centers verder ontwikkelen alsmede haar expertise vergroten en kwaliteit verhogen.

De open architectuur van Genesys maakt vergaande integratie mogelijk van spraak- en dataverkeer. Met de oplossingen die op deze architectuur zijn gebaseerd kunnen call centers een hoog serviceniveau in stand houden, snel en correct klanten te woord staan en de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren. Dit verhoogt de efficiëntie van het call center, wat leidt tot kortere terugverdientijden. De architectuur vormt voorts de basis voor scripting en dialoogsupport ten behoeve van call centerapplicaties.

Directe aanleiding is een project met Genesys op het gebied van geavanceerde call center oplossingen. Op 12 mei 1998 werd een contract gesloten tussen CMG en KLM ETS, een dochteronderneming van de KLM, voor de realisatie van een virtueel call center, met locaties in Amsterdam (700 werkplekken) en het Engelse Norwich (300 werkplekken). Daarnaast werken beide organisaties samen bij het realiseren van call centerdiensten voor andere, zowel kleine als grote, klanten.
"De markt voor call centers blijft sterk in ontwikkeling. In Nederland, waar een jaar geleden circa 80.000 werkplekken waren bij call centers, zal deze markt naar verwachting de komende jaren verdrievoudigen. Door de inzet van een call center kan een organisatie beter inzicht krijgen in de wensen van klanten en kan de organisatie de kwaliteit van de dienstverlening verhogen," aldus Wybren van der Wal, Directeur van de bij CMG Call Center Unit.

Bij de aanschaf van een call centersysteem heeft de klant keuze uit twee strategieën. In het ene geval kiest de klant voor een totaalsysteem, in het andere geval wordt het systeem samengesteld uit een aantal componenten die elk het meest geschikt zijn voor hun taak. Totaalsystemen zijn echter maar beperkt voorhanden en zijn kostbaar, met name vanwege de R&D die voor alle onderdelen moet plaatsvinden. De meeste klanten kiezen in de praktijk voor de tweede strategie, die met name aan te raden is wanneer de techniek nog niet is uitgekristalliseerd. Deze keuze kan echter op technisch gebied complex zijn, en hier ligt de meerwaarde van CMG. Van der Wal: "Wij adviseren onze klanten om te kiezen voor een open architectuur en voor elke functie de beste, gespecialiseerde producten. De filosofie van Genesys sluit hier naadloos op aan. Zij leveren de koppeling waarmee deze producten kunnen worden geïntegreerd. Wij als CMG leveren de expertise om tot de optimale totaaloplossing te komen."

Call Center Unit van CMG
Deze strategische business unit van CMG, gevestigd in Amstelveen, levert alle relevante ondersteuning op het gebied van call centers, van managementadvies tot installatie en beheer, inclusief helpdesk. Daarnaast biedt de Call Center Unit een outsourcingconcept waarbij de voordelen van een eigen call center worden gecombineerd met de voordelen die een volledige uitbesteding van alle IT aspecten biedt. De doelstellingen van de klant vormen het uitgangspunt voor de vertaling naar de meest geschikte IT-infrastructuur voor een call center.

Genesys
Genesys Telecommunications Laboratories, Inc. is wereldwijd leverancier van een open CTI-raamwerk (computer-telefonie-integratie), applicaties voor call routing, uitgaand telefoonverkeer, alsmede Internet- en multimedia-applicaties. Genesys' producten zijn in gebruik bij call centers van vooraanstaande organisaties overal ter wereld. Met de producten van Genesys kunnen bedrijven hun klantenservice verhogen en de efficiency en productiviteit verbeteren. Het hoofdkantoor van Genesys in gevestigd in San Francisco en de organisatie heeft meer dan 500 klanten in Noord Amerika, Europa, Azië en Latijns Amerika die bediend worden door 27 verkoopkantoren en indirect door een groep van geselecteerde leveranciers. Meer informatie kunt u vinden op de website van Genesys: http://www.Genesyslab.com.

CMG
CMG is een toonaangevende Europese informatietechnologiegroep. CMG levert IT-diensten, consultancy en softwaresystemen aan cliënten over de gehele wereld. CMG is opgericht in 1964 en is nu actief in meer dan 40 landen vanuit vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Singapore en de USA. CMG is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en Amsterdam. CMG heeft inmiddels meer dan 5.700 medewerkers en levert diensten en producten aan de financiële wereld en de marktsectoren transport, handel, industrie, energie, telecommunicatie en overheid. Verder is de CMG actief op het gebied van outsourcing op o.a. beheer IT infrastructuren, salarisverwerking en personeelsinformatiesystemen. CMG stelt zich ten doel bij te dragen aan het succes van haar cliënten middels de kwaliteit van haar dienstverlening en van haar medewerkers. CMG'ers voelen zich sterk bij hun werk betrokken en dat is een verdere garantie voor het lange termijn succes van CMG en haar opdrachtgevers. Bezoek CMG on-line op http://www.cmg.nl

Deel: ' CMG sluit samenwerkingsovereenkomst met Genesys '
Lees ook